Divendres, 20 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 20 de Setembre del 2024 a les 19:26:40 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 04 de Agost del 2023
SANITAT

Fi a la prohibició de fumar a les terrasses de bars i restaurants

Els hostalers podran decidir si es pot fumar o no. La Comunitat Valenciana era l'única autonomia que mantenia aquesta mesura posada en marxa per la crisi sanitària de la COVID-19

El Govern de Carlos Mazón ha posat fi a la prohibició de fumar a les terrasses de bars i restaurants i ha decidit així equiparar tota la normativa autonòmica que establia restriccions, encara vigents, a conseqüència de la crisi sanitària ocasionada per la pandèmia de coronavirus a la normativa estatal, la qual cosa permetrà a l'hostaleria decidir si torna a permetre fumar a les terrasses.
 

Aqueixa equiparació normativa entrarà en vigor després de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, segons ha anunciat el Consell després de la reunió celebrada aquest dimecres entre el president de la Generalitat, Carlos Mazón, amb el conseller de Sanitat, Marcià Gómez, i la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes.
 

D'aquesta manera, es deixen sense efecte aquelles mesures de prevenció que van ser posades en marxa per la Conselleria de Sanitat i que encara continuaven vigents malgrat que el Consell de Ministres del passat 4 de juliol va acordar la finalització de la crisi i de les mesures extraordinàries adoptades, ha informat la Generalitat després de la citada reunió.
 

L'anterior govern de la Generalitat, compost pel PSPV-PSOE, Compromís i Unides Podem, va mantindre la prohibició de no fumar a les terrasses com una mesura sanitària de prevenció, malgrat les peticions del sector hostaler.
 

Ara, el Consell ratifica la derogació, en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, de les mesures restrictives i temporals que, d'altra banda, ja havien sigut suprimides en la resta d'Espanya, de manera que homologa la seua normativa a la de la resta de les comunitats autònomes.
 

Amb aquesta reversió de les restriccions, el Govern valencià atén també una reivindicació del sector hostaler, que tornarà a tindre plena capacitat per a decidir en els seus propis establiments la possibilitat de fumar a les terrasses.

 

Des de la Generalitat recorden que algunes de les mesures restrictives a conseqüència de la pandèmia ja havien sigut derogades, com l'ús de màscares en espais públics o la limitació d'aforaments. No obstant això, i malgrat haver-se donat per conclosa la crisi sanitària, l'hostaleria encara era afectada per la Resolució de 24 de març de la Consellera de Sanitat.
 

Aquesta situació havia provocat un conflicte jurídic, segons explica el Consell, que ara finalitza amb l'equiparació de la normativa autonòmica a l'estatal, que entrarà en vigor després de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.


 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.21.43.26

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.