Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Diumenge, 30 de Juliol del 2023
MOROS I CRISTIANS

Torrent viu amb intensitat la Gran Entrada dels Moros i Cristians

Més de 12.000 persones van abarrotar el recorregut de l'acte més multitudinari de les festes de Moros i Cristians de Torrent

La Gran Entrada Mora i Cristiana de Torrent va reunir en la nit del dissabte a més de 12.000 persones per a gaudir de l'espectacular desfilada de les 12 filaes i 12 comparses de la ciutat des de la parròquia de Mont-Sió fins al col·legi Trinitàries, el qual va estar marcat per la música festiva, el color, la tradició i la grandiloqüència de tots dos bàndols.
 

L'acte va començar amb el descens del bàndol cristià sota el comandament del capità d'Almogavers, Carles Sancho Puig, que va tancar la desfilada i l'alferes de Cides, David Llopis Perpinyà. Tots dos van decidir realitzar el recorregut caminant.

 

[Img #13789]

 

La filà Cides va presentar una ostentació marcada pels orígens guerrers del Cid amb un gran batalló i un ballet africà i un altre guerrer que obria pas a l'alferes custodiat per un gran pòrtic, mentre que el capità d'almogàvers va estar envoltat dels seus, que a ritme de tambor, no van deixar de cridar el seu ja conegut "Desperta Ferro" acompanyat de les seues favorites, la seua dona i les seues dues filles. Una ostentació el del capità cristià també molt guerrer i marcat per la percussió i l'espectacularitat d'un ballet de dracs i batalles entre cavallers cristians.
 

Igual d'espectacular va ser la desfilada del bàndol moro sota el lideratge de la capitana d'Almohades, Vicenta Medina Esteve, i l'alferes de Benimerins, Gemma Puchades Vila-real, els qui van estar acompanyades per un sensacional i vistosa ostentació. Ambdues van desfilar en dues espectaculars carrosses precedides, Gemma d'un ballet moro molt acolorit i Vicen d'una ostentació centrada en Àfrica, l'origen del seu comparsa Almohade ple de color i de gran vistositat, igual que la vestimenta de l'alferes mora i la capitana mora.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.117.184.243

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.