Dijous, 19 de Setembre del 2024

Actualitzada Dimecres, 18 de Setembre del 2024 a les 19:53:44 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 21 de Juliol del 2023
URBANISME

Fins a 8.000 euros per instal·lar un ascensor en l'edifici

L'Ajuntament de Torrent destinarà ajudes de fins a 4.000 o 8.000 euros si inclouen la primera instal·lació d'un ascensor, amb la finalitat de fer més accessibles i amb millor imatge els habitatges de la ciutat, a més de reactivar el sector de rehabilitació d'edificis. El termini per a la presentació de sol·licituds finalitza el 29 de setembre

L'Ajuntament de Torrent convoca les subvencions per a la millora de l'accessibilitat i la restauració de façanes en edificis residencials, el període dels quals per a presentar la sol·licitud estarà obert fins al 29 de setembre de 2023. Tal com explica el regidor d'Urbanisme i Habitatge, José Gozalvo, l'objectiu d'aquestes ajudes és “fer més amable la vida diària de la ciutadania, facilitant-los l'entrada i eixida dels seus propis domicilis, al mateix temps que millorem la imatge del municipi i contribuïm a fomentar la reactivació del sector de rehabilitació d'habitatges, de manera que puguem ajudar tant als residents d'aquests edificis com als treballadors del sector”.

 

Així, el consistori torrentí concedirà subvencions de fins a 4.000 euros, o de 8.000 euros si inclou la primera instal·lació d'un ascensor, incloent-hi les actuacions per a baixar a cota zero l'accés de l'ascensor i els treballs de millora de l'accessibilitat entre les diverses plantes que conformen l'edifici i que comuniquen amb els habitatges, zones d'ús comú o elements associats a aquests.

 

Entre les despeses subvencionables es computarà el cost d'execució material, les despeses generals i el benefici industrial, juntament amb els honoraris de redacció del projecte, direcció de les obres i avaluació de l'edifici, si corresponguera. No obstant això, cal destacar que la cobertura màxima de les ajudes serà del 50% de cost total de l'obra.

 

D'aquesta manera, prèvia obtenció de la llicència d'obres corresponent o la presentació d'una declaració responsable a la seua realització, s'estableix com a requisit indispensable que les obres hagen sigut concloses entre l'1 d'octubre de 2022 i el 29 de setembre de 2023, sent la data de finalització de les obres l'última de les factures abonades sobre aquest tema. Igualment, amb relació a les ajudes corresponents a la reforma de les façanes, els edificis en qüestió han de ser anteriors a l'any 1996, segons el que indica el cadastre.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.202.171

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.