Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 20 de Juliol del 2023
ENTREVISTA AMPARO FOLGADO, ALCALDESSA DE TORRENT

FOLGADO: “Els torrentins ens han demanat un canvi, i ho anem a complir”

Folgado té com a prioritat la seguretat dels torrentins i torrentines amb la Policia de Barri i començar a treballar per aplicar una baixada d’impostos

Amparo Folgado és des del passat 17 de juny la nova alcaldessa de Torrent. Arriba de nou a la segona planta des que en 2015 un pacte entre PSOE i les forces d’esquerres l’arrabassaren l’alcaldia. Huit anys en els quals des del primer minut en l’oposició ha treballat incansablement des del seu despatx però sobretot al carrer per recuperar per al Partit Popular l’alcaldia de la ciutat més important després del cap i casal. Amparo és sent molt satisfeta i molt agraïda a tots els torrentins i torrentins que han confiat en ella com a alcaldessa per a continuar treballant pel seu “benvolgut Torrent”,  i que s’ha recorregut de cap a dalt i que afirma continuarà fent ara com a alcaldessa de la capital de l’Horta Sud.

 

L’última pregunta que li vàrem fer com a candidata va ser el primer que faria si arribava a l’alcaldia de Torrent, ara la pregunta ja és en present, què ha fet només arribar? Portem molt poquet de temps, però hi ha aspectes molt importants com és la situació econòmica de l’Ajuntament, contractes i projectes en marxa així com conéixer tots els immobles que durant aquests anys s’han adquirit per l’anterior corporació municipal.

 

Per arribar fins ací ha hagut de negociar amb VOX de forma molt discreta, han sigut unes negociacions fluides? La discreció per part dels dos de Guillermo Alonso del Real i per part meua era fonamental. A més del mateix 28 de maig quan els torrentins i torrentines ens demanaven que volien un canvi ha sigut un diàleg fluid i tranquil que tenia una premissa molt clara, el bé de Torrent per damunt de tot.

 

En el ple de constitució al finalitzar vàrem captar una abraçada entre vosté i Arturo Garcia, que li va dir? Les mateixes que amb la resta de grup, ara és el moment de treballar i a més sé que anem a fer-ho en moltíssimes ganes i en moltíssima il·lusió. Tinguérem eixes mateixes paraules entre tots nosaltres perquè ara és el moment d’agrair i de treballar per Torrent.

 

Malgrat la posició de VOX al voltant de la violència de gènere, el seu govern manté la delegació de la dona. El que vull que tinga clar la ciutadania és que l’equip de govern manté eixa delegació de la dona i  a més el que volem és potenciar la Casa de la Dona que té un objectiu molt clar i és atendre a les dones en totes aquelles situacions que necessiten i prestar eixe espai. També té la part més lúdica, però sobretot no oblidar la seua finalitat i volem posar en marxa una assessoria jurídica i d’acompanyament psicològic per a elles i les seues famílies. Al final la Casa de la Dona és un lloc on qualsevol dona o família puguen acudir i tindre una resposta i així serà.

 

Ros va utilitzar unes paraules seues de 2015 per qualificar l’acord entre el seu partit i VOX del que va dir que era “un pacte de perdedors”. Jo crec que en el temps cadascú va reflexionant sobre les seues paraules i els seus fets. Cadascú és lliure de pensar el que vulga, però s’agraeix que en el temps un arribe a unes conclusions que va exposar en el discurs del ple de constitució. Crec que l’important és traslladar a la ciutadania que els seus polítics tenen eixe element diferenciador que és un sentit del respecte mutu.

 

Ha arribat a l’alcaldia amb un pla FICUS en marxa i que vosté va votar en contra, que va a fer amb ell? Es respectarà tots aquells projectes ja signats, però caldria estudiar la resta d’elements i vore si són necessàries i si no ho són, modificar-les per aquelles que si siguen una prioritat per al municipi de Torrent.

Una altra herència socialista a la qual ha de fer front és l’adquisició de l’edifici Cervantes i “La Malaguenya” que també va criticar, quin ús els vol donar? El primer que els traslladí a la resta de l’equip de govern ja havia parlat amb els tècnics de la casa per agafar les claus i anar a visitar l’estat d’aquests immobles. Perquè cal recordar que no només aquests dos edificis també dos baixos en el carrer de Federico Maicas, l’antiga Tresoreria de la Seguretat Social en Sant Valerià, el Palauet Cortina… com jo sempre he dit eixa despesa compulsiva ara cal vore com estan i quin ús els podem donar i vull conéixer in situ.

 

El seu equip ja està treballant per aplicar una baixada d’impostos? Hem de conformar de nou l’administració, els organismes autònoms, la maquinària per a les eleccions nacionals de juliol també toca treballar en les ordenances municipals per aplicar eixa rebaixa i també en el projecte de pressupost clar.

 

Una altra de les promeses és tornar a implantar la Policia de Barri. De les primeres reunions que vaig tindre va ser en el cap de la policia local on li vaig traslladar la necessitat d’augmentar la plantilla de la Policia Local i traure eixes places i implantar la Policia de Barri. Ara en poc de temps començarà a funcionar en una primera part amb els efectius que tindrem dins de poc temps per a poder estar un poc més segurs pel carrer.

Una altra qüestió és el servei d’arreplegada de fem en els nuclis disseminats del terme municipal.Una de les primeres mesures va ser augmentar la freqüència en l’arreplegada del fem en els carrers i també en les urbanitzacions  i evitar vore imatges de contenidors a rebentar i les molèsties que provoca.

 

Abordarà el seu equip de govern el problema de la situació del nucli antic de Torrent? Hi ha molt per fer perquè en aquests 8 anys l’han deixat abandonat, en general tot Torrent, però en la situació del centre històric està deteriorat per l’abandó que ha viscut aquests 8 anys. Només cal passejar i vore la situació de molts immobles ballats perquè cauen, pels carrers desfets, sense pràcticament voreres i amb una il·luminació inexistent i la inseguretat que és una realitat i en tots aquests aspectes hem de començar a treballar ja.

 

Què poden esperar els torrentins i torrentins en aquests pròxims quatre anys. Recuperarem estos 8 anys perduts, que anem a treballar sense descans per aconseguir-ho i d’ací a quatre anys Torrent estarà molt millor del que està en aquest moment i això serà una satisfacció no només per a tots els torrentins i torrentines sinó per a mi com a alcaldessa. Torrent és el que m’importa i per la raó que m’alce als matins, què podem fer per Torrent i el que m’han demanat els torrentins i torrentines hem de fer.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.118.12.146

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.