Divendres, 18 de Octubre del 2024

Actualitzada Divendres, 18 de Octubre del 2024 a les 11:44:31 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 20 de Juliol del 2023
URBANISME

L'Ajuntament signa el nou contracte de neteja que augmenta un 20% el seu pressupost

Començarà a implementar-se l'1 de setembre, amb millores com la renovació de contenidors, la modernització de la maquinària, l'optimització de l'eficiència del servei o la implementació d'estratègies d'educació ambiental. Un procés que es va iniciar amb l'anterior govern municipal i que s'ha adjudicat a FCC

L'Ajuntament de Torrent ha signat amb l'empresa FCC el nou contracte del servei de neteja i gestió de residus del municipi. El nou contracte comportarà una notable optimització de la gestió de residus en el terme municipal a partir de setembre, quan es comencen a introduir progressivament, amb un període d'adaptació de 6 mesos, millores com la renovació dels contenidors del municipi, la modernització de la maquinària i els vehicles, l'adaptació de la neteja a les característiques de les vies i voreres o la implementació d'estratègies d'educació ambiental, entre altres.
 

“La millora de la neteja de Torrent, dels seus carrers i barris és una de les meues prioritats i un compromís electoral amb els veïns i veïnes de la nostra ciutat. No podem permetre que Torrent continue projectant una imatge d'abandó com la dels últims anys, tant per estètica com per la salut dels nostres veïns i veïnes. Volem que Torrent siga una ciutat neta i per a aconseguir-ho, destinarem molt d'esforç”, conclou l'alcaldessa Amparo Folgado.
 

En aquesta línia, a partir de l'1 de setembre i de manera gradual, a més de la renovació dels contenidors del municipi, que inclou també els depòsits enterrats situats en Parc Central, es procedirà a: la creació de 12 àrees en el terme amb calaixos especials per a abocaments d'enderrocs voluminosos i poda, que comptaran amb càmeres de vigilància per a una major seguretat; l'habilitació d'un sistema de tractament adaptat a zones amb grans productors de residus, com a col·legis o residències; i a la instal·lació de sistemes d'extinció d'incendis en els contenidors situats en àrees boscoses.
 

Respecte a la millora de la maquinària i la flota de vehicles, una de les principals vies a seguir en el nou contracte és la mecanització del servei, mantenint, això sí, els 100 treballadors que operen en l'actualitat. D'aquesta manera, a partir de setembre s'introduiran gradualment els camions elèctrics, es maximitzarà que els camions siguen de càrrega lateral i s'augmentarà el nombre d'hidronetejadores d'una a dues, passant també de no tindre cap camió d'aigualeig en actiu a tindre dos a ple rendiment.
 

Amb relació als canvis en el servei, s'adaptarà la neteja a les característiques de la via o vorera, amb aigualejos en els principals carrers del nucli urbà i les àrees més transitades del terme, fent un ús de l'aigua sostenible, un escombratge mecànic de voreres i vorades, un escombratge a mà 6 vegades per setmana als carrers principals i un escombratge motoritzat per les zones de Parc Central, Xenillet i Vedat, al que se sumarà la recollida d'estris voluminosos tres vegades per setmana en el nucli urbà, dues vegades per setmana en el Vedat i una vegada per setmana en els disseminats.
 

Cal destacar que durant el període estival en els disseminats s'ha reforçat aquest servei fins a tres vegades per setmana. Així mateix, en horari de vesprades es farà un repàs de l'escombratge en el nucli urbà i l'eixample, mentre que els diumenges hi haurà 7 operaris en aquestes mateixes zones.
 

Finalment, en referència a la implementació d'estratègies d'educació ambiental, el consistori torrentí habilitarà una oficina d'atenció itinerant on la ciutadania podrà trobar tota classe d'informació sobre la separació de residus, gràcies a la presència d'educadors ambientals que no sols explicaran als veïns i veïnes quan requerisquen, sinó que també podran rebre queixes i suggeriments.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.219.198.150

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.