Divendres, 18 de Octubre del 2024

Actualitzada Dijous, 17 de Octubre del 2024 a les 10:02:47 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ 1
Dimarts, 18 de Juliol del 2023
CULTURA

El nou equip de govern elimina el nom de "Vicent Torrent" de l'Auditori

La Junta de Govern Local formada per PP i VOX ha decidit suprimir el nom del fundador d'Al Tall modificat pel govern socialista de Jesús Ros en 2016

La Junta de Govern Local de Torrent (JGL) ha canviat aquest matí el nom a l'Auditori de Torrent, que perd el nom de “Vicent Torrent”, fundador d'Al Tall, tornant al nom original d'Auditori de Torrent. L'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, ha proposat a la JGL formada pel Partit Popular i VOX que se li retorne al vaixell almirall de la cultura torrentina, el seu nom original.

 

En la proposta de l'alcaldessa es destaca que, "la denominació Auditori Vicent Torrent posa en evidència i greuge comparatiu respecte a altres persones del món de la cultura torrentina i valenciana, que han investigat el nostre llegat musical i que són igualment mereixedores de reconeixements semblants. Per això, considera més adequat que l'Auditori recupere el nom d'Auditori de Torrent, utilitzat majoritàriament per la ciutadania".
 

Precisament en una ciutat com Torrent, que compta amb diferents bandes de música i amb músics de renom, que ahir mateix una de les seues bandes com és la UMT va obtindre el primer premi en el 135 Certamen Internacional de Bandes de música Ciutat de València, l'actual govern local no vol que el vaixell almirall de la cultura a la ciutat, destaque cap nom per damunt de la resta. "Set anys després, l'Auditori de Torrent recupera el seu nom, que és el que havia tingut entre 1999 i 2016 i el que els torrentins i torrentines han continuat emprant des de sempre, i torna a ser el seu nom oficial".

Comentari (1) Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.17.110.255

  • Maties Segura Sabater

    Maties Segura Sabater | Dimarts, 18 de Juliol del 2023 a les 12:33:13 hores

    Lamentable. Volen esborrar tot signe de valencianisme progressista, volen censurar la unitat de la llengua i humiliar una persona que representa tots eixos valors. Vicent, amic, seguirem cantant les teues cançons. Fins que ens retrobem per Morella d'ací uns dies, una forta abraçada.

    Accedeix per a respondre

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.