Dissabte, 27 de Juliol del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Juliol del 2024 a les 09:28:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 10 de Juliol del 2023
MÚSICA

Els jardins de l'Horts de Trénor acull una nova edició de Jazz Panorama

El festival se celebra del 21 al 23 de juliol amb un cartell que reuneix la Sedajazz Big band, Valmuz, Lizz Wright i Jeff Jerolamon

L'Auditori de Torrent organitza una nova edició del festival JAZZ PANORAMA en el seu habitual escenari dels Jardins de l'Hort de Trénor. Del 21 al 23 de juliol, a partir de les 22 h, grans figures del jazz oferiran el seu bon fer en un entorn que ja és, des de fa anys, el preferit per un gran nombre d'amants d'aquest gènere per a gaudir dels concerts durant les nits d'estiu.

 

La inauguració del festival és a càrrec de la SEDAJAZZ BIG BAND, vaixell almirall del col·lectiu de músics Sedajazz, amb més de 3 dècades de trajectòria artística en els quals ha realitzat més de 800 actuacions en auditoris i festivals internacionals, ha gravat set treballs discogràfics, ha actuat en importants festivals internacionals i ha comptat amb extraordinaris músics i cantants convidats. En aquesta ocasió, comparteix escenari amb VALMUZ, una formació qualificada per la crítica com "un dels quartets de jazz europeu contemporani al qual no podem ni devem deixar de seguir la pista".

 

El gust eclèctic de cadascun dels seus membres conforma la realitat, d'una banda, que es mou entre el jazz, el rock i les fusions experimentals. El treball conjunt de totes dues formacions va ser mereixedor del Premi Carles Santos 2021 a millor disc de jazz per Sinergia en 2021 i del premi del públic Guia del Jazz 2022. El concert serà el divendres 21 de juliol a les 22 h.

 

La nit del dissabte tindrem el privilegi de gaudir d'una de les grans veus del jazz contemporani. Originària del sud de Geòrgia, LIZZ WRIGHT interpretarà un repertori ple d'influències de soul, blues i folk, en el qual, més enllà de la riquesa i el domini de la tècnica musical, oferirà una classe magistral de sensibilitat en les seues interpretacions.

 

Gran admiradora d'Odetta, Cassandra Wilson, Ella Fitzgerald i Abbey Lincoln, LIZZ WRIGHT va iniciar la seua activitat artística cantant en cors de góspel i va ser directora musical d'una xicoteta església on el seu pare era pastor. L'any 2000 es va unir al grup In The Spirit, que prompte es va convertir en el millor grup de jazz de la capital de Geòrgia. Dos anys més tard i després si es fes un nom en l'àmbit nacional amb una gira en homenatge a Billie Holiday, llança el seu primer àlbum, iniciant una carrera plena d'èxits, premis i actuacions per tot el món. El concert serà el dissabte 22 de juliol a les 22 h.

 

La clausura del festival arriba de la mà de JEFF JEROLAMON, un dels bateries de Jazz més solvents de l'escena nacional. Al llarg d'una carrera de quasi 40 anys, Jerolamon ha actuat amb músics del prestigi de Júnior Cook, Joe Henderson, Johnny Griffin, Sonny Fortune, Herb Ellis, Lee Konitz, Lou Donaldson,

 

Tal Farlow, Wallace Roney, George Cables, Jorge Pardo, Tete Montoliu o John Hicks, entre altres, i compta amb més de 20 treballs discogràfics, bé amb projectes propis o com a col·laborador en projectes d'altres músics. Ara visita el Jazz Panorama per a presentar el quart CD del seu projecte JEFF JEROLAMON JAZZ EXPERIENCE, titulat I danse alone. Li acompanyen Joan Vicens al saxo tenor, Jesús Núñez al saxo alt i César Cortés al contrabaix.

 

El disc segueix la línia de jazz novaiorqués, igual que els tres anteriors, ja que és justament aquest esquince el que defineix el projecte íntegrament. A més, presenta versions originals d'exquisits compositors com Randy Weston, Donald Byrd, James Moody, Charles Mingus, Jimmy Heath, Frank Foster i Jackie MacLean. El concert serà el diumenge 23 de juliol a les 22 h.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.148.104.174

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.