Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 03 de Juliol del 2023
MOROS I CRISTIANS

Els Moros i Cristians arranquen el seu calendari festiu amb el sopar de càrrecs

L'Àgora de Parc Central va acollir l'acte que dóna el tret d'eixida a la seua setmana gran

La Federació de Moros i Cristians de Torrent va celebrar el sopar de càrrecs dissabte passat 1 de juliol. L'Àgora de Parc Central va acollir l'acte que arranca el calendari festiu del mes de juliol que finalitzarà amb la seua Setmana Gran del 23 al 30 de juliol.

 

L'acte va estar presidit per l'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado i el president de la Federació de Moros i Cristians de Torrent, Xavi Santamaría al costat de la regidora de Festes Maria del Rosario Fernández i la resta de la corporació municipal.
 

Però els autèntics protagonistes de la vetlada van ser els càrrecs de 2023, l'alferes cristians de Cides, David Llopis, l'alferes mora, Gema Puchades de la comparsa de Benimerins, el capità cristià, Carles Sancho de la filà d'Almogàvers i la capitana mora, Vicenta Medina de la comparsa d'Almohades.

 

Tots dos, Carles Sancho i Vicenta Medina, van rebre la medalla de la ciutat de la mà de l'alcaldessa de Torrent i van dedicar unes paraules als festers i festeres que van acudir a l'acte. La música en directe amb marxes mores i cristianes a càrrec de músics de la Unió Musical de Torrent van donar l'entrada a cadascun dels càrrecs amb marxes cristianes i mores. Un castell de focs artificials va posar el punt final a l'acte protocol·lari després del qual va tindre lloc un sopar a l'aire lliure i una revetla fins ben entrada la matinada.
 

A partir d'aquest sopar de càrrecs arranca un calendari festiu que culminarà amb la setmana gran dels Moros i Cristians de Torrent que començarà el 23 de juliol amb el Pregó i finalitzarà el 30 amb la processó en honor als Patrons de Torrent, Abdón i Senen.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.251.0

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.