Dimecres, 01 de Maig del 2024

Actualitzada Dimecres, 01 de Maig del 2024 a les 09:11:14 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 19 de Juny del 2023

Amparo Folgado investida alcaldessa de Torrent amb els 13 vots del PP i VOX

El dissabte 17 de juny es va constituir el nou Ajuntament en el qual els 25 representants van jurar o van prometre els seus càrrecs

Amparo Folgado ja és la nova alcaldessa de Torrent per als pròxims 4 anys. La popular va ser investida màxima edil amb els 13 vots del Partit Popular i VOX després de l'acord signat 24 hores abans. El ple de constitució del nou ajuntament va tindre lloc el dissabte 17 de juny en la sala d'actes de l'Ajuntament amb la presència de tota la societat civil, festiva i cultural de la capital de l'Horta Sud.
 

El ple va començar amb el nomenament dels 25 regidors del consistori que van jurar i van prometre el seu càrrec, tots en valencià a excepció dels 4 regidors de VOX que ho van fer en castellà i que va estar presidit pel ja exalcalde de Torrent, Jesús Ros a l'ésser el membre de la corporació de més edat i per Edu Gómez el més jove de la corporació.

 

Després de l'acte protocol·lari davant l'Estatut d'Autonomia i la Senyera va començar la votació de la qual va resultar guanyadora la candidata del PP, Amparo Folgado amb 13 vots a favor enfront dels 10 vots per al socialista Jesús Ros i dos vots per al candidat d'Acord per Guanyar, Xavi Martí.
 

Després de l'elecció de la nova alcaldessa, Folgado va presidir la segona part del ple amb els discursos dels portaveus. Va començar el portaveu d'Acord per Guanyar, Xavi Martí, que va recordar les línies roges que no es poden travessar i va remarcar la història i llengua valenciana com a eix fonamental, "la força de tots els valencians i valencianes resideix a no desintegrar-nos en la vacuïtat de l'espanyolisme".
 

El següent a intervindre va ser el portaveu de VOX, Guillermo Alonso del Real que va exposar les seues polítiques de cara a aquesta legislatura, "la família i les polítiques socials són clau així com el suport al nostre teixit empresarial per a aconseguir un Torrent més ric".

 

Després d'Alonso del real va ser el torn del qual serà el portaveu del PP aquests quatre anys, José Maroto que va desgranar en el seu discurs les claus polítiques del seu partit, "complirem amb tots els compromisos que hem adquirit amb els nostres veïns i veïnes del nostre volgut Torrent des del consens i la pluralitat i acceptem el repte i la responsabilitat i des de hui ens posem a treballar".
 

L'últim a intervindre va ser el ja portaveu del Partit Socialista i exalcalde, Jesús Ros, que en el seu discurs va anunciar el "suport a la nova alcaldessa sempre que siga positiu per a Torrent. Ros també va tindre paraules per als regidors que no repeteixen en aquesta legislatura, especialment dels seus socis de govern de Ciutadans Raúl Claramonte i Toni Nebot que no van obtindre representació després de no aconseguir i arribar el 5% dels vots.

 

El ja exalcalde es va recordar que el pacte acordat entre PP i VOX, "demostra la voluntat popular en una maniobra política legal i totalment democràtica al qual li desitge, de tot cor, el major dels èxits perquè la ciutat de Torrent es veurà beneficiada".
 

L'última a intervindre va ser la ja alcaldessa, Amparo Folgado que va reconéixer el treball de tots els regidors i regidores que han passat per la corporació, "però especialment vull mostrar la meua respecte al qual fins hui ha sigut alcalde de Torrent, Jesús Ros i ha sigut un honor rebre de tu la vara de comandament i sé que Torrent sempre t'estarà agraïda". 

 

Folgado ha desgranat els punts en els quals es recolzarà en aquesta legislatura com és l'ampliació de la plantilla de la policia, la creació de la Policia de Barri, la millora de la neteja viària, la millora dels centres de majors, l'ampliació de zones esportives, zones verdes, la baixada d'impostos, el suport a les famílies, la infància i la millora de les polítiques socials.
 

La nova alcaldessa ha afirmat "A l'Empara d'aquesta Gran Ciutat, Torrent tornarà a estar orgullosa de ser una ciutat referent en la Comunitat Valenciana". L'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado també ha afirmat que vol ser l'alcaldessa de tots, els que l'han votada i els que no, a més, que és responsabilitat dels 25 nous regidors fer progressar a Torrent, "l'èxit i el futur de Torrent és responsabilitat nostra, us garantisc que treballarem per fer progressar a Torrent al costat de Guillermo, Jesús i Xavi", en referència als portaveus de cada partit amb representació municipal.
 

Folgado ha apuntat que seguirà a peu de carrer, com ha fet en els últims anys, amb el seu Despatx al Carrer, atesos els veïns, vivint la realitat i els problemes de cada barri de la ciutat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.163.58

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.