Dissabte, 28 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 16 de Juny del 2023
ELECCIONS GENERALS 23J

Les eleccions del 23 de juliol augmenta el vot per correu

Cal recordar que es celebren un dia abans de les Festes Patronals a més d'un mes on molts torrentins i torrentines estaran de vacances fora de la localitat

Les eleccions anticipades convocades pel president del Govern, Pedro Sánchez diumenge que ve 23 de juliol ha provocat un augment del vot per correu. Seran molts els torrentinos i torrentinas que estaran gaudint de les seues vacances fora de la localitat i elegiran aquesta modalitat de vot. A més els comicis nacionals s’han convocat un dia abans de l’inici de les Festes Patronals de Torrent i dels Moros i Cristians que per aqueixes dates ja compta amb una agenda atapeïda d’actes oficials i no oficials.

 

El vot per correu per a les Eleccions Generals 2023 es pot sol·licitar des del passat dimarts 30 de maig, dia en què es va obrir el termini de sol·licitud tant en les oficines de Correus com de manera telemàtica.Per part seua, el termini per a demanar el vot per correu finalitzarà el 13 de juliol, 10 dies abans de les eleccions.

 

El vot per correu es pot sol·licitar en les oficines de Correus d’Espanya, presentant el DNI, passaport o permís de conduir original. També es pot demanar el vot per correu en la web de Correus de manera telemàtica, si bé requereix identificar-se amb el DNI electrònic o amb un certificat digital vàlid.

 

Una vegada realitzada la sol·licitud, Correus, emet un certificat que l’elector està inscrit en el cens electoral i anota que aqueixa persona votarà per correu. De manera que el ciutadà ja no podrà votar presencialment. En aquesta segona fase, l’oficina electoral envia “per correu certificat” al domicili del votant la documentació necessària: paperetes, sobres, el certificat del cens, un sobre amb la direcció de la mesa que li correspondria votar -en el que introduirà el seu vot i el certificat- i ha de ser presencial.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.226.34.25

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.