Dissabte, 27 de Juliol del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Juliol del 2024 a les 09:28:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 12 de Juny del 2023
TRADICIONS

La festivitat del Corpus acaba passada per aigua en Torrent

La pluja va obligar a retardar l'inici de la processó i també va provocar que es precipitara la seua final per l'aiguat que va caure a última hora de la vesprada

La festivitat del Corpus Christi a Torrent va estar passada per aigua. La pluja no sols va obligar a retardar l'inici de la processó, sinó que l'aigua va fer acte de presència amb un fort xàfec quan la forma entrava al carrer de l'Església el que va obligar a precipitar el final de la processó. A més, tant el públic com les persones assistents a la processó, van haver de fer ús dels seus paraigües o refugiar-se davall dels balcons.
 

Però ,encara i totes les inclemències del temps els torrentins i torrentines van poder gaudir de les tradicions del Corpus. Els primers a eixir van ser els grups de ball de l'Ú i Dues de la Llar Antoniana amb del Grup de Ball de l'O i Dues de la Llar Antonià al ritme de la Colla de Dolçainers de Torrent, amb els personatges dels Arquets, la Magrana, els Pastorets, els Nanos, la Degolla, la Moma, els Cavallets i les Betes. Després d'ells començava la processó amb la participació dels xiquets i xiquetes que enguany han pres la Primera Comunió.
 

Com mana la tradició la catifa floral que es va confeccionar per a aquest acte va adornar part del carrer Major i no va ser trepitjada fins a l'arribada de la forma després de la qual estaven els Clavaris de 2023 i les autoritats municipals encapçalades per l'alcalde en funcions, Jesús Ros. Quan el camina enfilava el carrer de l'Església un fort xàfec obligà a finalitzar la processó de manera precipitada mentre que els assistents buscaven refugi, bé en el mateix temple com als balcons del carrer. La jornada festiva va finalitzar amb el tret d'una mascletà als peus de la Torre.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.15.220.29

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.