Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 11:39:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 24 de Maig del 2023
FORMACIÓ I OCUPACIÓ

La Mancomunitat de l'Horta Sud organitza una sessió formativa per a impulsar l'FP Dual entre les empreses de la comarca

L'objectiu d'aquesta sessió formativa serà la d'informar les empreses de la comarca sobre com es poden beneficiar en incorporar a estudiants d'FP a les seues organitzacions

La Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud ha organitzat per al pròxim 22 de juny en la sala d'actes de la seua seu una sessió formativa per a impulsar la Formació Professional Dual entre les empreses de la comarca. L'objectiu de la sessió serà informar les empreses sobre com es poden beneficiar en incorporar a estudiants d'FP a les seues organitzacions amb la finalitat que adquirisquen coneixements, destreses i habilitats en llocs de treball reals.

 

S'estima que a la comarca Horta Sud el número d'alumnes de la formació professional dual és de 400 persones que estan realitzant les seues pràctiques en 90 empreses. El número va creixent des del curs 2013-2014 en què es va implantar aquesta modalitat, però ho fa d'una forma massa lenta. Segons el Consell Econòmic i Social (CES), en un informe publicat fa un mes sota el títol «La Formació Dual a Espanya: situació i perspectives», l'FP Dual a penes representa al 3,7% de l'alumnat total de la Formació Professional.

 

La iniciativa de la Mancomunitat sorgeix després dels estudis de camp a la comarca que conclouen que una bona part de les 28.737 empreses de l'Horta Sud necessiten modernitzar les seues plantilles, incorporant nous talents molt més acostumats al maneig d'eines digitals i amb major consciència mediambiental.

 

Això, unit al fet que la pandèmia ha obligat les empreses a accelerar el procés de transformació digital, la conscienciació de la societat per un món més sostenible, l'existència d'un marc legal propiciatori i el consens entre la patronal i els sindicats aconseguit recentment, fa que l'FP Dual siga actualment una gran oportunitat per a les empreses.

 

La sessió informativa està dirigida a totes les empreses o microempreses de la comarca. Per a poder assistir, s'haurà d'emplenar un xicotet qüestionari al qual es pot accedir a través d'aquest enllaç: https://observem.es/practicas-en-empresa/

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
13.59.218.147

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.