Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Dimarts, 23 de Maig del 2023
FUTBOL

El Torrent CF es fica en la fase d'ascens nacional i es mesurarà amb l'Azuaga

El Torrent CF es fica en la fase d'ascens nacional i es mesurarà davant el CD Azuaga. El conjunt extremeny, segon en el seu grup 14 de Tercera Federació amb 62 punts, serà un difícil rival per als taronja. L'anada serà en camp del rival i la volta en el Sant Gregori.

La lleugera pluja del començament de partit va remetre prompte i va deixar passe a una vesprada esplèndida la que va quedar a Atzeneta d'Albaida, en un feu del Regit que li resulta tan propici al Torrent, que allí ha guanyat en les seues tres visites oficials en aquestes dues últimes temporades. És a dir, l'1-2 de la darrera jornada de la campanya passada (en la qual el conjunt torrentí va obrar una èpica classificació per al play-off a Segona RFEF), el 2-3 de la primera volta d'aquesta lliga 2022-23 (un partit en el qual els de Mir van arribar a anar guanyant 0-3), i ara aquest molt treballat triomf per 0-1 per a continuar avançant rondes i pensar ja en la decisiva fase final per l'ascens.

No hi ha dubte que les visites al Regit formen ja part de la memòria col·lectiva del torrentinisme. Una altra memorable vesprada de futbol la viscuda en Atzeneta aquest diumenge, una altra gesta protagonitzada per un Torrent CF que indubtablement continua fent història.

El començament de partit ja no va poder resultar millor per als interessos del conjunt taronja, que hui va lluir la seua indumentària verda enfront de l'altre equip taronja de la categoria. A penes s'emportaven dos minuts de joc i el golàs de Javi Zarzo va portar l'entusiasme a tota l'afició torrentina que va poder acompanyar al seu equip en tan important desplaçament.

Falta lateral molt perillosa en el perfil esquerre, que va forçar el mateix Zarzo, i que ell mateix es va encarregar d'executar amb mestratge, amb un colpege directe, potent i col·locat per dalt, que va sorprendre el meta Ferri. Després del 0-0 de l'anada en Sant Gregori, i per allò del factor avantatge per als locals en cas d'empat, el guió de la volta d'aquesta eliminatòria que prompte va saltar per l'aire. L'avantatge passava a ser favorable al Torrent i ara seria l'Atzeneta el que necessitaria marcar.

Així doncs, capgire de plans inicials per als de la Vall d'Albaida i arrancada somiada de partit per als de la capital de L'Horta Sud, que des de ben d'hora ho tenien on volien. Havia entrat molt bé en la trobada el combinat torrentinista, que al cap de cinc minuts va disposar d'una altra ocasió en una nova acció a pilota parada, aquesta vegada rematada per Marcos i la pilota que es va perdre per poc a la dreta de Ferri.

No obstant això, a mesura que passaven els minuts, el conjunt amfitrió, espentat també pel seu animós públic, assetjava l'àrea torrentina penjant pilotes inquietants. En una d'aqueixes, al cap de 14 minuts, el centre de Carrasco i la rematada de Tanc el va salvar Leandro amb una parada de mèrit en traure una mà salvadora per a forçar el córner.

En diversos serveis de cantonada consecutius, de nou intervenia amb encert l'experimentat porter del Torrent per a evitar que l'esfèric es colara en les seues xarxes, com en un testaràs de Nacho Porcar. L'elenc torrentí tractava de llevar-se la pressió de damunt i en una contra Juanca va obrir el joc cap a la posició d'Iván i la seua passada cap a Zarzo el va finalitzar l'ex de l'Alzira amb un xut que va marxar per dalt del marc. En un altre atac enllaçat pel Torrent, Marcos finalitzava de nou jugada i, en la contra següent muntada pels locals, Tanc va rematar alt. En el minut 38, el davanter de l'Atzeneta, Borja Mir, va haver de marxar per lesió del rectangle de joc.

Manu Palma va entrar en el seu lloc. En el 40, després d'un centre d'Iván, Zarzo va continuar atrevint-se amb una rematada de primeres que se'n va anar als dominis de Ferri. Amb aqueix 0-1, valuosíssim i que valia el seu pes en or per al Torrent CF, si bé amb la sensació que quedava un món per davant per a tractar d'aconseguir la necessària victòria, se'n va anar el xoc al descans.

De tornada de vestuaris, i poc després de començar el segon acte, l'Atzeneta va tornar a portar meridià perill en una doble ocasió de Manu Palma i Tanc que de nou va desbaratar un Leandro colossal. Vicente Mir va introduir en el 52' un triple canvi.

Van entrar en el verda Pisa, Gomis i Yassine. Van marxar Cuxart, Marcos i Iván. De manera que, amb la incorporació del lateral destre Pisa, va tornar Diego al centre de la defensa al costat de Cano. Gomis va ocupar la demarcació de Marcos en la mitjana i Yassine la posició d'Iván en punta. En el 60' Yassine es va emportar l'esfèric de cara a porta, però va arribar forçat a l'àrea i va acabar en el sòl davant la fèrria oposició de la defensa. Quatre minuts després, l'esglai per al Torrent va ser espaterrant amb una múltiple ocasió nítida de l'Atzeneta, tant és així que la pilota es va estavellar per dues vegades en el travesser. L'afició local es desesperava.

Resistia el conjunt torrentinista, encara que li tocava patir de valent i suar la cansalada en cada llance del joc per a tractar de reduir les escomeses dels de Berna Ballester. Molta tensió sobre el terreny de joc i el partit que es va tornar bast, amb moltes amonestacions. Una d'elles, la del minut 76 després d'una entrada de Nacho Porcar sobre Juanca, va suposar la segona targeta groga per al defensor de l'Atzeneta, que va veure el camí anticipat de vestuaris.

En un terreny de reduïdes dimensions com el del Regit, no és que es note massa jugar amb un jugador més o menys. Però el Torrent va tractar d'aprofitar-ho i a prop va estar de fer el gol de la sentència en el 89' en una clara ocasió en les botes de Zarzo, que es va quedar només després de la seua retallada davant la porta de Ferri, que va evitar el 0-2. Juanca va deixar el seu lloc en l'atac a Javi Llario, que a punt va estar de traure rèdit en un testaràs després d'un córner.

Es van concedir 6 minuts d'afegit, que es van fer llargs per al Torrent davant els últims arreons del Atzeneta en el seu afany de buscar aqueix gol que portara la trobada i l'eliminatòria a la pròrroga. No va haver-hi tal cas. Encara que amb el Torrent acovardint pilotes de la seua àrea i patint fins al xiulet final, el desenllaç de l'eliminatòria va ser de catarsi per al Torrent Club de Futbol.

I d'explosió de goig en la celebració posterior amb l'afició taronja després d'aconseguir aquest tan meritori passe a la fase nacional, a una última eliminatòria també a anada i tornada. Ara toca preparar la trobada d'anada enfront del segon de la seua lliga per a ser decisius en el partit de tornada al Sant Gregori.