Dimecres, 31 de Maig del 2023

Actualitzada Dimarts, 30 de Maig del 2023 a les 11:50:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 22 de Maig del 2023
OCUPACIÓ

L'Ajuntament de Torrent incorpora a 44 persones desocupades

A més de fomentar la inserció laboral, aquests programes permeten millorar el servei públic que es presta a la ciutadania

L'Ajuntament de Torrent incorporarà en aquest any 2023 a 44 persones a través dels programes EMPUJU, EXPLUS i SEPE - Zones Rurals Deprimides. Sobre aquest tema, l'alcalde Jesús Ros assenyala que "incloent les contractacions d'enguany, en aquesta legislatura s'han cobert a l'Ajuntament fins a 265 llocs de treball amb els programes EMPUJU, EXPLUS i SEPE – Zones Rurals Deprimides, juntament amb el programa ECOVID", assenyala el regidor d'Ocupació, Andrés Campos, qui també afig que "aquests programes resulten beneficiosos perquè ens permeten fomentar la inserció laboral de les persones en situació de desocupació, al mateix temps que satisfem les necessitats de llocs de treball específics per a la millora del servei públic".
 

Així, gràcies al programa EMPUJU de LABORA, l'Ajuntament incorporarà a 10 joves menors de 30 anys per a cobrir funcions de peó pintor i d'obra, auxiliar administratiu i subaltern durant un període d'un any, de manera que puguen obtindre l'experiència professional necessària per a trobar una ocupació una vegada finalitzat el contracte. El pressupost d'aquest programa ascendeix a 361.689 euros.
 

D'altra banda, el consistori contractarà a través del programa EXPLUS de LABORA a 10 persones d'almenys 30 anys, els qui desenvoluparan treballs d'oficial de pintor i d'obra, així com de peó, durant el període d'un any i amb un pressupost total de 283.730 euros.
 

A més d'aquests programes, l'Ajuntament de Torrent ocuparà 24 persones durant els mesos d'estiu gràcies al programa SEPE- Zones Rurals Deprimides, dividint-se entre 20 places de peó agrícola i 4 de capatàs. El pressupost d'aquest programa ascendeix a 201.000 euros.
 

Així mateix, l'Ajuntament de Torrent i l'empresa municipal IDEA'T impulsen el programa d'inserció laboral 'En direcció a l'èxit', orientat a millorar l'ocupabilitat dels participants amb una formació teòrica ajustada al mercat laboral, pràctiques en empreses que els permeten desenvolupar les seues capacitats, un taller d'habilitats per a la cerca d'ocupació i nombroses tutories individuals.
 

El projecte està compost per 6 itineraris diferents, amb 15 participants per bloc, i comprén les següents matèries: operacions bàsiques de cuina, arranjaments de peces i articles tèxtils, muntatge d'instal·lacions electrotècniques, serveis auxiliars d'estètica, serveis de control de plaga i atenció sociosanitària en institucions.
 

El termini d'inscripció estarà obert fins al pròxim 23 de maig de 2023 en la web municipal de l'Ajuntament de Torrent (www.torrent.es), on també es pot consultar les bases del programa. Igualment, es pot realitzar la inscripció de manera presencial en les oficines d'IDEA'T (C/ València, 42), de dilluns a divendres en horari de 9 a 14 h.

Comentari
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.233.219.103

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.