Dissabte, 27 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 16 de Maig del 2023
ELECCIONS LOCALS 2023

La diputada de Compromís, Nathalie Torres, anuncia una inversió de 24 milions en educació

Xavier Martí, de la candidatura de Compromís-Podem-EU, es compromet amb la construcció de dues noves escoletes infantils, així com amb l’ampliació dels serveis i les instal·lacions de l’Escola d’Adults

L'exdiputada i exportaveu d'Educació de Compromís en les Corts Valencianes en la passada legislatura, Nathalie Torres, ha anunciat una inversió de més de 24 milions d'euros en infraestructures educatives a la ciutat de Torrent en cas que es revalide el Botànic. “Ampliarem i millorarem el centre el Molí, el Mare de Deu del Roser, el Sant Joan Baptista, Joan XXIII, Antonio Machado, entre d’altres”. A més ha anunciat un nou centre d'educació infantil i primària Lope de Vega.

 

Nathalie Torres ha recordat també les inversions anteriors del Botànic a Torrent, com les aules gratuïtes de 0 a 2 anys, que van començar en el Federico Maicas i en el Sant Joan Baptista, a les quals es van sumar el Lope de Vega, el Mare de Deu del Roser i el Joan XXIII. “Però també vam voler tindre en compte a les famílies que porten als seus fills i filles a escoletes privades”, ha explicat Torres, “així que els hem ajudat amb el Bo Infantil, que amb una quantitat total de 43.000 euros ha beneficiat a 426 xiquets i xiquetes”.

 

“A més, la inversió en educació gratuïta per a famílies *torrentinas ha aconseguit els 150.000 euros al mes, dels quals es beneficien 525 alumnes i alumnes”, ha destacat la exportaveu d'Educació, “de manera que queda clar el nostre compromís amb aquesta ciutat”. L'exdiputada ha posat en valor també la inversió en Xarxa Llibres, del menjador que beneficia 3000 alumnes i al qual es destinen 11.000 euros diaris, i dels 200 nous mestres, professors i professores.

 

També ha recordat les grans inversions en infraestructures educatives, abandonades durant l'etapa de María José Catalá i el Partit Popular, com el centre d'Educació Especial L'Encarnació, o la millora dels centres existents, xifrada en més de dos milions d'euros.

 

El candidat de l'alcaldia per la suma de Compromís, Esquerra Unida i Podem, Xavi Martí, ha assegurat que si té competències directes de Govern municipal construirà dues noves escoletes infantils. “Les que hi ha ara estan funcionant molt bé, però són totalment insuficients per a una població de 86.000 habitants”, ha explicat, “reconeixem l'esforç de la conselleria, però l'ajuntament també ha de posar de la seua part”.

 

Martí ha demanat també que s'amplien les instal·lacions de l'Escola d'Adults, una institució de la qual “tots els torrentins i torrentines s'asseguen orgullosos, però que compten amb unes instal·lacions antiquades i que s'estan quedant xicotetes tenim en compte que les veïnes i els veïns de major edat cada vegada tenen més pes poblacional.

 

De la passada legislatura, i malgrat no estar en el Govern de Torrent, Martí ha destacat la seua insistència a agilitzar el cobrament de les beques per als universitaris i universitàries, i la moció per a reconéixer el treball de les AMPAS, reclamant que les quotes que es paguen per aquest concepte foren deduïbles de l'IRPF. Finalment, també van aconseguir que el Ple aprovara, per unanimitat, que les estudiants de les universitats valencianes completen la seua formació de manera remunerada en l'administració local torrentina.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.16.29.209

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.