Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 16 de Maig del 2023
TRADACIONS

La Baixà reuneix a centenars de torrentins i torrentines en l'últim dels trasllats

Finalment, la pluja no va fer acte de presència i es va poder fer el recorregut entre la parròquia de l'Assumpció i L'Ermita

Diversos centenars de torrentins i torrentines van acompanyar a la Geperudeta en la seua tornada a casa. Finalment, la pluja no va fer acte de presència en la "Baixà" i es va poder realitzar tot el recorregut que separa la parròquia de l'Asunción de l'Ermita.

 

La imatge va eixir puntual a les 9 de la nit de l'Arxiprestal i va realitzar la seua primera parada en el casal de la falla de la Plaça on els seus màxims representants li van dedicar poesies. Durant el seu recorregut els torrentins i torrentines no van parar de dedicar-li poesies i paraules d'afecte a la Patrona de Torrent. Com és tradició, els veïns i veïnes del carrer Sant Cristòfor van disparar una traca per a donar-li la benvinguda a la imatge.
 

La següent parada va ser a les portes de l'edifici de l'antic Ajuntament on li esperaven les Falleres Majors de Torrent, la reina de la Trobada i la Musa de la Música per a dedicar-li des dels balcons poesies plenes de fervor i devoció. Després de les seues paraules una pluja de pètals de rosa van inundar el cel del carrer de Ramón y Cajal mentre la Geperudeta entrava a l'Ajuntament entre els aplaudiments dels assistents.

 

Parada obligatòria de cada any és el col·legi de la Puríssima, on un grup d'alumnes li canten i dediquen poesies abans d'emprendre el seu camí a la parròquia de l'Ermita on la Verge dels Desemparats va entrar passada la mitjanit entre aplaudiments i un xicotet castell de focs artificials.
 

Besamans a la Mareta
Durant tota la jornada la imatge pelegrina presidirà el besamans en la parròquia de Sant Lluís Bertran durant la jornada de hui. Per davant de la imatge passaran centenars de torrentins i torrentines de totes les edats. També alumnes dels diferents centres escolars de la ciutat com és el cas del col·legi Trinitàries que visita la imatge aquesta vesprada.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.189.177

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.