Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 12:42:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 15 de Maig del 2023
TRADICIONS

La pluja accelera la processó de la Verge dels Desemparats

Els actes en honor a la Geperudeta d'aquest passat cap de setmana han estat marcats pel mal temps que va obligar a traslladar la dansà del divendres a la nit al Saló Parroquial

La pluja ha sigut la protagonista dels actes en honor a la Verge dels Desemparats d'aquest passat cap de setmana. La Dansà en honor a la Geperudeta prevista en la plaça de l'Església va haver de traslladar-se al saló parroquial per l'intens xàfec que va començar a caure minuts abans de començar. El dissabte a la nit es va poder celebrar la "Baixà" des de la parròquia de l'Ermita fins a l'Asunción després d'una vesprada marcada també per la pluja intermitent que no va deixar de caure fins just el moment del primer dels trasllats.
 

El diumenge, dia gran de les festes en honor a la Patrona, pocs minuts després que isquera la processó, va començar de nou a ploure el que va obligar als clavaris i membres de la confraria a cobrir la imatge amb un plàstic per a protegir-la de la pluja. Malgrat el temps, centenars de torrentins i torrentines van participar en la processó pels principals carrers del centre històric de Torrent i el públic amb paraigua no va deixar d'acompanyar la imatge al llarg de tot el recorregut.

Aquesta nit té lloc la "Baixà", l'últim dels actes en honor a la Patrona des de la parròquia de l'Asunción fins a l'Ermita. És, sens dubte, un dels actes més multitudinaris del cap de setmana. La imatge visitarà la falla de la Plaça, l'Ajuntament i el col·legi de la Puríssima abans de descansar en la parròquia de Sant Lluís Bertrán.

 

A l'Ajuntament les Falleres Majors de Torrent, la Reina de l'Encontre i la Musa de la Música li dedicaran unes poesies i entrarà com a alcaldessa perpètua a l'antic edifici consistorial del carrer de Ramón y Cajal. La següent parada és en el col·legi de La Puríssima on un grup d'alumnes li cantaran i li dedicaran unes paraules a les portes del centre escolar.

 

A la mitjanit les 21 salves anuncien l'arribada de la Geperudeta al temple on dies després tindrà lloc el besamans durant tot un dia. Tots miren al cel esperant que, encara per unes hores, la pluja tan necessària, els permeta acompanyar a la Mareta en el seu camí de tornada.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.116.51.117

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.