Dijous, 18 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 12 de Maig del 2023
TRADICIONS

Torrent viu amb intensitat la Mare de Déu dels Desemparats

El torrentins i torrentines miren al cel esperant que no ploga la nit del primer dels trasllats de la Geperudeta el dissabte 13 de maig a la nit

Com cada segon diumenge de maig Torrent es prepara per a viure els actes en honor de la Mare de Déu dels Desemparats. El cap de setmana començarà amb la Baixà la nit del dissabte 13 de maig. A les 21:30 la imatge ix des de la parròquia de San Lluis Bertran fins l’Assumpció. Acompanyant la Geperudeta estan els clavaris de 2023 i un grup de tabalet i dolçaina per a recòrrer els carres en un trasllat que finalitzarà al voltant de la mitjanit.

 

El dia gran de la festa comença amb una solemne eucaristia a les 12 del matí amb la presència dels clavaris de 2023, amics, familiars, confrares, cambreres i autoritats que té lloc en l’Arxiprestal de Torrent. Per la vesprada té lloc la processó pels carrers del nucli antic de Torrent que ix i arriba des de l’Assumpció amb la participació de tota la clavaria de 2023, confraria i autoritats. Cal recordar que abans d’aquesta processó, l’alcalde de Torrent, Jesús Ros, cedirà la seua vara d’alcalde a l’alcaldessa perpetua de Torrent que acompnayarà la imatge durant tot el recorregut.

 

Finalitzada la processó, té lloc el tradicional sorteig entre els cofrades on eixiran el clavaris de 2024. Un castell de focs d’artifici fica punt i final al dia gran dels actes en honor a la patrona de Torrent. El dilluns tindrà lloc, tal volta, l’acte més multitudinari de tots els que es celebren durant la festa gran i es la Pujà de la Mare de Déu dels Desemparats des de l’Assumpció fins l’Ermita on descansa tot l’any. Un recorregut que es pot fer en pocs minuts es fa en hores, ja que, són molts els torrentins i torrentines que en fervor i devoció li li reciten poesies a cada pas pràcticament.

 

La primera parada és en la falla de la Plaça on els seus representants el dediquen una poesia. Després els veïns i veïnes de Sant Cristòfol disparen una traca al seu pas per arribar a la següent parada en l’antic Ajuntament. És allí i des dels balscons on les Falleres Majors de Torrent, la reina de l’Encontre i la Musa de la Música li dediquen unes paraules i unes poesies. A més, la imatge entra a l’edifici entre l’aplaudiment de centenars de torrentins i torrentines que acompnayen a la imatge en tot el seu recorregut.

 

Entre poesies i aplaudiments arriba la Geperudeta al col·legi de la Puríssima on els seus alumnes a les portes del centre educatiu li cante i dediquen poesies, una parada obligatòria a punt de finalitzar el trasllat. Ja a les portes de l’ermita els portadors i portadores intenten entrar la imatge, que es resisteix a entrar entre els palaudiments dels devots de la Verge.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.190.156.212

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.