Diumenge, 23 de Juny del 2024

Actualitzada Divendres, 21 de Juny del 2024 a les 11:33:38 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 09 de Maig del 2023

Benjamín Ortí Conejero és guardonat amb el ‘Llaurador de l’any 2023’

L'acte de lliurament del guardó tindrà lloc el pròxim 12 de maig en L’Hort de Trénor, on es congregarà la societat torrentina per a reconèixer la trajectòria de Benjamí en el món de l'agricultura

Amb motiu de la festivitat de Sant Isidre Labrador, l'Ajuntament de Torrent homenatjarà el torrentino Benjamí Ortí Conejero el pròxim 12 de maig amb el lliurament del guardó de ‘Llaurador de l’Any 2023’, la distinció concedida pel Consell Agrari Municipal de manera anual que reconeix la labor i el sacrifici de les persones que han dedicat la seva vida al món agrari.
 
Benjamí va néixer a Torrent el 6 de novembre de 1931, en el si d'una família que es dedicava a la cria d'animals, motiu pel qual els seus pares, Nelo i María, es van iniciar en l'agricultura en plantar cereals i menjar per a alimentar a aquests animals. A la primerenca edat de 10 anys, Benjamí va començar a treballar cuidant animals per a altres famílies i així, a poc a poc, es va endinsar en el món agrícola. A les 4h del matí iniciava la seva jornada laboral, venent tot tipus de cultius en el mercat de proveïments, que ell mateix collia, com a taronges, jueves, patates, síndries o tomàquets. Actualment Benjamí continua visitant el camp, encara que menys del que li agradaria, com reconeix ell mateix, ja que els seus problemes de visió li impedeixen conduir. 
 
Respecte al seu costat més personal, Benjamí es va casar l'any 1959 amb Regina Rumbeu, amb qui comparteix quatre filles: Regina, Mª Carmen, Chelo i Mónica. Benjamí també té netes i nets.
 
L'acte de lliurament del guardó tindrà lloc la tarda del pròxim divendres en L’Hort de Trénor, on es congregarà la societat torrentina per a reconèixer la trajectòria de Benjamí en l'àmbit de l'agricultura.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.15.146.197

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.