Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 28 de Abril del 2023

El torrentí Agustín Pérez Rubio triat comissari del pavelló espanyol de la 60a edició de la Biennal d'Art de Venècia

Pérez Rubio és llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de València i ha comissariat més de 160 exposicions en museus, centres d'art i biennals, principalment a Europa i Amèrica Llatina

El torrentí Agustín Pérez Rubio triat comissari del pavelló espanyol de la 60a edició de la Biennal d'Art de Venècia que tindrà lloc del 20 d'abril al 24 de novembre de 2024. Pérez Rubio és llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de València i ha comissariat més de 160 exposicions en museus, centres d'art i biennals, principalment a Europa i Amèrica. Llatina.

 

L'any próxim representarà a Espanya el projecte "Pinacoteca migrant" de l'artista Sandra Gamarra Heshiki. La jove creadora, que en l'actualitat resideix a Madrid, s'embarca en aquesta labor de la mà del torrentí. Tots dos ja es coneixen després d'haver sigut Pérez Rubio responsable de l'exposició que Gamarra va oferir a Madrid en 2021 sota el títol de 'Bon govern', una de les cites més interessants de la seua creadora fins hui.



Perez Rubio té un currículum extens en el qual podem destacar el comissariat, al costat de Maria Berios, Lisette Lagnado i Renata Cervetto, de l'11a Biennal de Berlín de 2018 a 2020. Amb anterioritat va ser comissari del Pavelló de Xile, 58a Biennal de Venècia en 2019 amb l'artista Voluspa Jarpa, i director artístic del Museu d'Art Llatinoamericà de Buenos Aires de 2014 a 2018, on va desenvolupar un programa sociopolític dedicat a dones artistes llatinoamericanes i on al costat de la co-curadoría d'Andrea Giunta van realitzar la nova relectura sota una mirada postcolonial de la Col·lecció Malba en Verboamerica. 

 

Actualment, treballa com a comissari independent, Pérez Rubio s'ha proposat repensar la descolonialitat, tant en l'àmbit dels museus com en el de les pràctiques sexe-dissidents a partir de la teoria feminista i queer/cuir treballant amb artistes que creguen discursos polítics sobre qüestions de gènere com la mostra retrospectiva europea de Martin Wong.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.235.145.95

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.