Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 18 de Abril del 2023
TEATRE

"El beso de la mujer araña" arriba a l'Auditori de Torrent de la mà d'Eusebio Poncela i Igor Yebra

També es podrà gaudir aquest pròxim cap de setmana de l'adaptació teatral del reeixit joc de cartes La Fallera Calavera

Una estupenda adaptació al teatre, signada per Diego Sabanés, de la cèlebre novel·la de l'argentí Manuel Puig, "El beso de la mujer araña", arriba a l'Auditori de Torrent dirigida per Carlota Ferrer. En un duel actoral bellíssim, Eusebio Poncela i Igor Yebra es posen en la pell de Molina i Valentín, dos companys de cel·la. Molina és una dona en un cos d'home, tancat per seduir a un menor. 

 

Valentín és un activista polític que vol canviar el món, torturat durant els interrogatoris. Per a escapar de la realitat, Molina evoca pel·lícules antigues, a través de les quals en un procés d'identificació amb els seus protagonistes i secundaris, tots dos reflexionen sobre la seua pròpia vida i la seua identitat política i sexual. Un combat interior amb moltes ferides obertes i una pantera que no deixa de rugir.

 

Una història prohibida que saca a la llum la necessitat d'estimar de l'ésser humà. Valentín i Molina són, durant el seu tancament, companys d'un viatge existencial, un viatge d'alliberament. Es tracta d'un quasi thriller que fa olor de bolero. Mentre fora del seu aïllament regnen la mort i la tortura, somien un món que continua esperant una revolució. L'alliberament polític passa per l'alliberament dels cossos. La funció serà el divendres 21 d'abril a les 20 h.

 

Una proposta molt diferent és la que ens ofereix Floc Teatre a partir del conegut jugue de cartes La Fallera Calavera d'Enric Aguilar. En aquesta versió teatral, tan tètrica com divertida, la protagonista és una fallera que, sense saber molt bé per què, en 2070 torna a la vida la Nit de Tots els Sants i es veu obligada a jugar al joc que porta el seu nom per a reclamar venjança i que el seu esperit puga estar en pau per sempre.

 

L'objectiu és arribar a Benidorm, on el poder malvat s'ha instaurat i no deixa cabuda ni a la diversitat ni a la lliure propagació de les festes populars, i que a més ha instaurat el xoriço com a nou ingredient per a preparar la paella, és a dir, ara l'arròs amb coses li la recepta oficial.

 

Una obra divertida, eixelebrada i que, a més, ens permet fomentar el nostre característic esperit d'autocrítica, així com una revisió dels nostres valors culturals i festius que ens identifiquen com a poble i ens fan ser el que som. La funció serà el dissabte 22 d'abril a les 20 h.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.236.214.123

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.