Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 10:34:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 11 de Abril del 2023
VEÏNAT

L'Encontre Gloriós plena Torrent de normalitat tres anys després de pandèmia

Inma Muñoz va representar a la virreina Germànica de Folx en nom de les germandats de les Negacions de Pere en una trobada multitudinària

En plena normalitat i amb un sol radiant. Així va arribar es va celebrar per fi l'Encontre Gloriós de la Setmana Santa Torrentina. Després de tres anys de pandèmia, sense cap màscara que recordara la greu pandèmia que va interrompre les tradicions religioses més importants de la ciutat durant dos anys i va posar algunes restriccions l'any passat.

Inma Muñoz, en nom de la Germanor de les Negacions de Pedro, va ser l'encarregada d'anunciar la resurrecció de Crist en un diumenge assolellat i ple de gent que s'amuntegava com fa tres anys per a presenciar un dels moments més importants de la Setmana Santa Torrentina, declarada d'interés autonòmic en 2009, i amb una tradició que es remunta més de cinc segles com ho testifica la visita de la Virreina Germànica de Folix i que ha deixat com a llegat la figura de la Reina de l'Encontre.

Des de l'antic convent de Mont-Sió fins a la Torre, on es trobava elevada la Carxofa, les vestas de les germandats es creuaven en una trobada de colors que inmortalizaven amb els seus mòbils els influencers torrentins interesats en fotografiar el trajtje de la Reina, amb una capa de 7 metres de llargaria. En arribar el gran moment, es va fer sonar l'Al·leluia gravat per Inma anunciant la resurrecció, i l'esperada frase de "Alegría, Alegria, Alegria, Al·leluia, Al·leluia, Al.leuia".

En eixe moment es va obrir la Carxofa deixant eixir els primers Al·leluies escrits amb poesiss i versos satírics donant color al cel des d'on també queien dels balcons pròxims altres milers d'ells, una imatge que acompanyada de tambors i focs artificials compeltava una fotografia perfecta per a aqueix dia.

El matí es va completar amb el recorregut fins a l'Església de l'Asunción on es va celebrar la Missa Major amb l'Entrada del Crist Ressuscitat. Després d'aquest dia comença una setmana de *Pasqua en la qual es repeteixen els berenars amb tradicionals mones de Pasqua, xocolate, coca d'anous i volant cometes.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.42.196

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.