Dijous, 18 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 06 de Abril del 2023

Dimecres Sant: Verónica, tres caigudes, cadenes i cant gregorià

El Dimecres Sant es va viure a la ciutat de Torrent amb la passió característica d'aquesta data. La processó penitencial i representació vivent de les Negacions de Pedro va obrir la programació de la jornada, amb un recorregut que es va iniciar en la parròquia de Sant Luís Bertrán i va finalitzar en la plaça Moralets, on el grup dramàtic de la germanor va interpretar la reconeguda escena. Tot seguit, les germanors Vera Cruz i Crist Resucitat, Crucifixió del Senyor i Ecce-Homo van acompanyar a la germanor del Crist de Medinaceli en el trasllat del Pas de Jesús de Medinaceli, que va finalitzar en la parròquia de Mont-Sió.
 
Posteriorment, va tindre lloc una de les processons més destacades del Dimecres Sant, la Trobada de la Verónica. Com és habitual, el Pas de la Santa Faç va eixir de la parròquia de Sant Lluís Bertrán fins a arribar la parròquia de Mont-Sió, sent acompanyat en aquesta ocasió per les germanors Sant Sepulcre i Santa Faç; mentre que el Pas de la Verónica va fer el recorregut fins a la parròquia de Mont-Sió  acompanyat per les germanors Santa Sopar, Jesús Nazareno i La nostra Senyora dels Dolores. La imatge de la Verónica i la de Jesús camí de la seua crucifixió es van trobar en la plaça Bisbe Benlloch davant multitud de veïns de Torrent que contemplaven l'escenificació de la trobada de Jesús i la compassió de Verónica qui li asseca la suor i li cura les ferides. Una vegada finalitzat la trobada, tots dos passos van continuar els recorreguts establits fins a arribar a la parròquia de Mont-Sió.

A aqueixa mateixa hora es va celebrar el viacrucis de la germanor del Davallament de la Creu, el qual va finalitzar en la parròquia de Sant Luís Bertrán, juntament amb un altre dels actes més destacats de la nit: el trasllat i representació vivent de les Tres Caigudes de Jesús en el Camí del Calvari, en el qual va participar la germanor del Diví Costat de Crist en companyia de GTI Grup de Teatre. Després va arribar el trasllat penitencial del pas dels Set Paraules i el Crist del Perdó, protagonitzat per totes dues germanors i amb un recorregut que va culminar a la Casa Museu de la Setmana Santa. Com a colofó, a mitjanit es van celebrar el trasllat d'oració i penitència del Pas de l'Oració de l'Hort, popularment coneguda com la processó de les cadenes, i el trasllat del Pas del Prendiment de Jesús, en el qual la germanor va ser acompanyada per la Schola Gregoriana Laetentur.

 
Els actes continuen aquesta nit amb la següent programació:
 
20.30 h Trasllat Penitencial del Pas del Sant Calze
21.00 h Processó penitencial del Pas del Ecce-Homo
21.10 h Trasllat processional del Pas de Jesús Nazareno i Simón Cirineo
22.00 h Trasllat processional del Pas del Sant Enterrament
22.00 h Acte d'Oració. Germanor de Ntra. Sra. dels Dolores
22.30 h Trasllat processional del Pas de Ntra. Sra. dels Dolores
24:00 h Solemne processó del Silenci i del Perdó

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.137.218.215

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.