Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 05 de Abril del 2023

Inma Muñoz mostra el seu vestit de reina amb més de 300 perles i 7,5 metres de capa

Anna i Berta, junt amb 14 patges, acompanyaran a Inma en la baixada de l’encontre gloriós

Esta vesprada s'ha desvelat un dels secrets millor guardats de la setmana santa torrentina: el vestit que lluirà la reina de l'Encontre i Àngel de la resurrecció de 2023, Inma Muñoz, el pròxim diumenge per anunciar la resurrecció de Crist. La sala cívica de l’Antic Mercat acull des d'aquesta vesprada fins dissabte que ve esta mostra.

 

Inspiració medieval amb toc de Balenciaga

Dissenyar un vestit de reina no és una tasca fàcil: has de mantenir el canon de reina medieval, inspirada en la visita de la virreina de València Na Germana de Foix, però a la vegada cada jove intenta donar-li el seu estil. En el cas de Imma, sempre havia tingut il·lusió de ser reina, i per tant, tenia certes idees al cap, que amb l'ajuda de sa mare i la seua modista, han concretat. Inma tenia clara tres coses: el cos, les perles i la capa.
 

El tall del vestit va surgir a partir d'una revista on van trobar un vestit de Balenciaga, inspirat en un quadre de reina. A partir d'ahí, ha entrat en joc un altre dels elements claus: les perles. El pare d'Inma ha sigut l'encarregat de confeccionar el coll a mà, amb la tècnica dels bolillos i on s'han inscrustat 300 perles, que també porta el faixí, tal com conta la protagonista: "El meu pare em deia no pots ser reina si no portes perles, i així ho va fer, amb una paciència infinita."
 

El tercer element que tenia clar era la capa: l'estil  rectangular i la forma d'enganxar-la al cos de manera tradicional, ja que ix dels muscles. La capa- en vellut treballat- és grana i or, amb sanefa daurada en el contorn i cordó daurat per la vora. La capa té una longitud de 7’5 metres i serà portada per 14 patges: xiquets que són amics de la família i que l'ajudaran en el descens del carrer del Convent, en un dia que mai podrà oblidar. En esta gran moment Imma també està acompanyada per Berta i Anna, les seues cambreres, que també han mostrat els vestits de   dones de cambra, seguint l'estil medieval de la reina, però amb un disseny més infantil.

Finalment l'adreç i la corona han sigut elaborats per una firma de reconeguts orfebres d'Algemesí, Agustín i Amaia. Inma els ha deixat en total llibertat per dissenyar una tiara en or, amb inscrustacions de pedres granats, com la capa. 
 

Proves 
Durant tot el procés de disseny i confecció del vestit Imma s'ha fet més de sis proves, ja que com diu la protagonista "no és el mateix vore el disseny en paper o damunt de la taula del taller, que ficat en el cos; en eixe moment vàrem tindre clar què volíem mànigues de tall medieval i la modista i em va suggerir fer-li unes ones, que realçarien més el disseny a l'hora d'agafar l'hallelujah". Altres dels elements que han modificat és la grandària i tamany de l'escot. 

L'exposició del vestit pot visitar-se durant aquests dies en l’Antic Mercat en el següent horari:

Dimecres: 17 a 21h

Dijous: de 10 a 13.30 hores i de 17.30 a 21 hores.

Divendres: de 10 h a 13.30 hores i de 17.30 a 20 hores.

Dissabte: de 10 a 13 hores.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.210.240.31

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.