Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 03 de Abril del 2023
ENTREVISTA JESÚS MANZANARES, CANDIDAT DE PODEM A L'ALCALDIA DE TORRENT

Manzanares: “Els partits que formem la confluència volem entrar a governar"

Manzanares explica que gràcies a l’espenta del seu partit i d’EU s’ha aconseguit aquesta confluència d’esquerres que no va ser possible fa ara quatre anys

Un any després i a les portes de les eleccions locals parlem amb Jesús Manzanares, candidat de Podemos a l’alcaldia de Torrent. Finalment Compromís, Podemos i Esquerra Unida s’han unit en una confluència d’esquerres que intentarà entrar a l’Ajuntament de Torrent després que en els passats comicis es quedaren fora, d’açò i de l’actualitat parlem amb aquest jove candidat.

 

Tornem a parlar en vosté ara ja com a candidat del seu partit. El partit ha confiat en mi per a ser candidata i en eixes estem ara mateix.

 

Ara sí va de bo, la confluència d’esquerres en Torrent ja és una realitat. Sí, anem juntes Podemos, Esquerra Unida i Compromís. Com en qualsevol negociació no ha sigut fàcil, però sí que és veritat que sense l’espenta de Podemos i Esquerra Unida davant un partit que en aquest moment està dividit com és Compromís haguera sigut impensable.

 

Aleshores han sigut el seu partit i Esquerra Unida els que han encapçalat aquesta decisió? Sí, perquè si volem frenar a l’extrema dreta era imprescindible una unió dels partits a l’esquerra del PSOE i això implicava ajuntar les dues parts enfrontades de Compromís.

 

Ja estan clars els primers noms de la llista? Sí, encapçalarà la llista Compromís amb Xavi Martí de número 1, després de número dos estarà Maria Jesús Herrada, de número tres estaré jo i la quarta serà Carmen Soto d’Esquerra Unida. El que encara no tenim és nom per a la confluència, encara no hem ficat nom a la criatura.

 

Encara sense nom, però imaginem que ja elaborant el seu programa electoral, els ha costat arribar a un acord en aquest sentit? Som partits ideològicament similars i tots tres donem importància als mateixos temes com ara la remunicipalització del servei de l’aigua, la preocupació pel benestar social i pel benestar animal, crec que ha sigut el més fácil del procés de negociació en el que fa mesos que estem parlant.

 

Recolzarà aquesta unió de partits d’esquerres a Jesús Ros en el cas que fora necessari per a aconseguir que continuara en l’alcaldia? Si hem de donar suport a el Partit Socialista per no deixar passar a la dreta i l’extrema dreta, supose que sí. Encara que seria una decisió d’equip i no depèn de mi, però supose que sí.

 

Entraria el seu partit a formar part del govern en coalició? Eixa és el nostre objectiu i perquè no dir-ho optar a l’alcaldia. Perquè amb una confluència d’esquerres forta podem obtindre molt bons resultats ací a Torrent.

 

Yolanda Díaz presenta el seu projecte polític, creu que el seu partit hauria de formar part? Crec que sí i no només formar part sinó formar gran part, però sense intentar invisibilitzar a la resta de forces polítiques. Moltes vegades es creu que Podemos quan arriba intenta borrar a la resta de partits o tracta de liderar en postures i realment no és així.

 

L’atur és un problema que sempre ha preocupat el seu partit en Torrent.  Les xifres són altes i són preocupants sobretot entre els joves i crec que des de Podemos i pense que en la confluència cal ficar solució aplicant les polítiques d’àmbit nacionals a la nostra ciutat millorar-les amb dotació municipal.

 

Creu que l’Ajuntament de Torrent destina prou pressupost per polítiques socials? Crec que si en un ajuntament tens superàvit has d’invertir-lo almenys en les persones que més ho necessiten. He de dir que part del meu treball de cara al futur, si entrarem a governar seria millorar l’àmbit de Benestar Social com ara les persones sense llar, els menors no acompanyats, dones víctimes de violència de gènere són aspectes que m’agradaria abastar inclús arribar a ser pioners en la Comunitat Valenciana pel que fa a dotacions i recursos i en l’àmbit de projectes.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
13.59.227.111

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.