Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 31 de Març del 2023
SETMANA SANTA 2023

Torrent arranca la Setmana Santa amb la processó del Diumenge de Rams

Enguany la processó eixirà de la parròquia de San Lluis Bertran en dos recorreguts diferents fins a la Sagrada Família

El diumenge 2 d’abril comença la Setmana Santa de Torrent amb la tradicional processó del Diumenge de Rams. Enguany la processó eixirà de la parròquia de San Lluis bertran en dos recorreguts diferenciats fins a la parròquia de la Sagrada Família. Abans de començar la processó, a les 9 del matí tindrà lloc la benedicció de les palmes a les portes de l’Ermita.

 

Després de la benedicció arrancarà la processó. El primer recorregut eixirà de l’Ermita direcció Músico Mariano Puig Yago, Francisco Roselló, San Gregori, Virgen de la Paz, Fewderico Maicas, Pintor Ribera, Riu Vinalopó, 25 d’abril, Agustín Muñoz i Tomás Miquel fins a la Sagrada Família. En aquest itinerari presidiran el trasllat els germans majors de les germandats de la localitat i el Germà Major Suprem de 2023, José Vicente Viñes.

 

Les germandats que particpen en aquest primer itinerari són la germandat de les Set Paraules, Sant Sepulcre, Oraqción del Huerto, Ecce-Homo, Vera Creu, Jesús ante el sanedrín, jesús de Medinaceli, Crucifixión del Senyos i el Prendimiento de Jesús.

 

El segon dels itineraris enfilarà la processó pel carrer Ramón y Cajal per a continuar pel carrers Jose Mª Merino, Blasco Ibáñez, Virgen de las Angustias, Sedaví, Constitución, 25 d’abril, de la Marina fins a la parròquia de la Sagrada Família. Aqyesta processó estarà presidida per la Reina de l’Encontre de 2023, Inma Múñoz i les seues cambreres que acompanyen al pas de la Santa Faz de lEntrada Triomfal de Jesús

 

Les germandats que processonen en aquest itinerari són la germandat de les negacions de Pere, Divino Costado, la Flagelación del Señor, Jesús Nazareno, Descendimiento de la Cruz, Virgen de los Dolores, la Santa cena i la germandat de la Santa Faç.

 

Arribades les dues processons tindrà lloc l’eucaristia en el temple amb la presència de les autoritats polítiques, el president de la Junta central de Germandats de la Setmana Santa i la reina de l’Encontre. Aquest processóés una de les més multitudinaries de les que s’oragnitzen en la Setmana Santa torrentina on participen totes les germandats de la localitat a excepció de la germandat del Cristo de la Buena Muerte que només processona el Dimarts Sant per la nit amb el trasllat de la seua imatge i el Divendres Sant en l’Encontre Dolorós i el Sant Soterrar del Divendres Sant a la nit.

 

Cal recordar que la processó del Diumenge de Rams es celebra cada any en un recorregut diferent ja que passa per totes les parròquies de la ciutat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.94.150.98

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.