Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dissabte, 01 de Abril del 2023
ENTREVISTA INMA MÚÑOZ, REINA DE L'ENCONTRE DE 2023

“Ser reina era un somni que pensava que ja no podria complir”

S’esgoten les hores perquè Imma Muñoz complisca el seu somni: representar a la virreina de València, na Germana de Foix. La seua tia Asunción ja ho va fer fa 63 anys i el seu iaio va ser fundador de la Santa faç. Per obra del destí ella representarà els confrares de les Negacions de Pere i a tota la cristiandat torrentina en la proclamació de la resurrecció de Crist el pròxim Diumenge de Glòria

Com estàs vivint les hores prèvies a la Setmana Santa?

Amb una barreja de nervis i molta il•lussió. Tota la vida havia tingut el somni de ser reina, però penses que mai va arribar, perquè és molt difícil. Han de confluir moltes coincidències i jo tenia clar que per edat no podia ser de la meua germandat, la Santa Faç. He de donar les gràcies a la meua família per fer-lo realitat i per estar pendent de la meua agenda, dels compromisos i de tot el necessari per a poder disfrutar d’enguany.

 

Com va ser la teua elecció? 

Jo no m’ho esperava. Va venir directament la germandat de les Negacions de Pere a buscar-me, a partir de la relació que tinc amb Rubén Garcia, que sabia que tenia molta i il•lussió.  Un dia me cridà dient-me que volien parlar amb mi i jo no m’ho podia creure. El primer era parlar amb la família, perquè no podia decidir a soles. En ma casa ja m’havien avisat que això no podia ser i quan li ho comuniqué eixe dia digueren que sí. El meu germà i jo ens miraren pensant que era una broma. A les dos setmanes ja va vindre la junta a casa per a coneixer-nos i ens demanarem que guardarem el secret, perquè encara no era oficial el nomenament. 

 

I com es guarda un secret que has somniat tota la vida? 

Va ser molt difícil, perquè havia de mentir a la pròpia familia. Els meus tios em digueren que havien sentit rumors de reina i jo els deia que això era impossible. Finalment, el diumenge de Glòria de 2019 ja em digueren els de la junta de la germandat que ja era públic i podia contar-lo. La familia i amics van ser els primers en saber-lo. Vaig quedar en persona amb ells per contar-los la sorpresa. 

 

Quina relació familiar tens en la Setmana Santa?

El meu iaio va ser fundador de la Santa Faç i ma tia Asunción va ser reina de l’encontre fa 62 anys de la mateixa germandat. Ella va ser de les primeres en dir-lo i estaven sorpresos, perquè per edat no podia ser de la Santa Faç. Al final estaven molt emocionats, perquè al reunir-los pensaven que els anava a dir altra notícia com tinc novio o em case. 

 

Quins consells et va donar la teua tia Asunción? 

Que disfrute cada moment, encara que quan va ser ella era molt diferent. Fa 60 anys la reina de l’encontre només eixia el diumenge de Glòria. Ella només conserva el seu vestit, ja que corona i complements van ser deixats. Tenia il•lussió de poder rescatar algun objecte personal i sentimental fel seu regnat per lluir-lo, però va ser impossible. 

 

Com compaginaràs la vida laboral amb el càrrec? 

Sóc mestra d’audició i llenguatge de Primària. M’agraden molt els xiquets i enguany estic en Alacant i m’organitze per tindre els cap de setmana lliures en Torrent per dedicar-lo a la festa. Dilluns sant encara treballaré i ja després estic lliure per disfrutar plenament de la setmana de passió. 

 

I sobre el secret millor guardat… ja tenies clar des de sempre la idea del teu vestit de reina?

La capa la tenia molt clar des de sempre. El vestit tenia clar un estil, una linea a seguir i sobre ella hem anat canviat i modificant detalls. Hi ha voltes que quan arribes a la modista es cau la idea inicial, perquè t’anconsellen. 

 

Quantes proves t’has fet del vestit?

Unes cinc proves, la ultima fa uns dies, que és quan definitivament em vaig provar tot el vestit i complements sencer, tal i com ho lluiré el diumenge de Glòria. Per fi, ja està tot acabat. 

 

Com estan vivint les teues cambreres este any amb tu?

La família d’Ana i Berta són amigues de la meua família. Berta va ser la primera de les cambreres i pel Covid vaig parar, després aparegué Ana en el camí. Estan igual d’il•lussionades o més que jo. Fem un gran equip. En total tenim 14 patges, tots de casa i fan una colla molt graciosa, són ja de la família. 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.226.169.94

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.