Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 28 de Març del 2023
ELECCIONS LOCALS 2023

Podem, Esquerra Unida i Compromís acorden una confluència d'esquerres en les eleccions locals

L'assemblea de Compromís ha ratificat esta unió de partits amb el seu candidat Xavi Martí com a candidat. María Jesús Herrada anirà de número dos, mentre que Jesús Manzanares, candidat de Podemos anirà com tres i Carmen Soto, candidata d'Esquerra Unida anirà quarta

Podemos, Esquerra Unida i Compromís acorden una confluència d'esquerres en les eleccions locals del 28 de maig. A dos mesos dels comicis, l'assemblea de Compromís ha ratificat esta unió de partits amb Xavi Martí com a candidat de la confluència. María Jesús Herrada anirà de número dos, mentre que Jesús Manzanares, candidat de Podemos anirà com tres i Carmen Soto, candidata d'Esquerra Unida anirà quarta.

 

El número cinc és per a Hèctor Arnau, militant d’Iniciativa. Els següents llocs, fins el número huit, seran cremallera entre Podem, Compromís i Esquerra Unida. La resta de llocs de la llista electoral, a partir del número nou, seran emparellats en blocs de dues persones representant a Compromís i altres dues en representació una de Podem i una per Esquerra Unida, tancant la llista un membre de Compromís, que la coalició reservarà per a una persona de gran recorregut en la història de la formació.

 

Segons fonts consultades per aquest periòdic, les negociacions van començar en el mes de novembre passat entre Podemos i Esquerra Unida sense la presència de membres de Compromís, poc inclinats a aquesta coalició. Però després de les disputes internes viscudes aquests últims mesos dins de la coalició eco valencianista per l'elecció de la seua candidatura, Compromís ha acceptat aquest acord que s'ha negociat sense la presència, per part de Compromís, de Martí ni Herrada.

 

El secretari local de Compromís, Víctor Medina, qualifica aquesta decisió de la Coalició que dirigeix com a una fita històrica per als ecovalencianistes, que per primera vegada compartiran cartell electoral junt a la resta de forces polítiques amb les que treballaran sobre la base dels valors de l’esquerra social i transformadora. “Amb aquest acord donem una ferramenta als torrentins i torrentines per transformar la nostra ciutat i per barrar el pas a un govern de la dreta i l’extrema dreta. Comencem el camí per millorar veritablement la vida de la gent de Torrent”, ha conclòs Medina.

 

En les passades eleccions ja es va intentar aquesta unió, però les negociacions no van arribar a bon port i va provocar que Podem i Esquerra Unida quedaren fora del consistori. Quatre anys després s'ha aconseguit aquest acord entre els partits més a l'esquerra del PSOE amb la novetat de Compromís, que fins hui sempre havia concorregut en solitari.
 

En 2015 Compromís va aconseguir el millor resultat de la seua història amb 4 representants a l'Ajuntament, gràcies a aquest resultat el Partit Socialista va aconseguir arrabassar l'alcaldia als populars després d'un acord de 15 punts que tots dos partits van ratificar davant notari. Aquest acord va durar poc i un any després Compromís es desvinculava pels "incompliments constants de Jesús Ros".
 

En 2019 Compromís va baixar de 4 representants a tan sols 2, en aqueix moment va tornar a oferir consens a Jesús Ros que tornava a governar en minoria, fins i tot es van postular per a governar en coalició, però en aquesta ocasió, Ros va declinar el seu oferiment i un any després signava un acord amb Ciutadans que es manté fins al dia de hui.

 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
35.173.181.0

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.