Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 20 de Març del 2023
SUCESSOS

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil detenen a 16 persones integrants d'una organització criminal

S'han realitzat set registres domiciliaris, entre ells a Torrent, en els quals s'han intervingut 3.885 plantes de marihuana, 65 quilograms de cabdells, 10,6 litres d'oli de marihuana, 88 grams d'haixix, una escopeta, un jupetí antibales i més de 10.000 euros en efectiu

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil de València han detingut a 16 persones integrants d'una organització criminal que operava en l'àmbit nacional i internacional. L'Operació SAMPORT-VOLVUM, desenvolupada conjuntament per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, es va iniciar a principis de 2022, arran d'informacions obtingudes sobre l'existència d'una organització criminal, composta per diverses cèl·lules independents, dedicades al cultiu i tràfic de marihuana, el nexe d'unió de la qual era el mateix proveïdor. Proveïdor, que al costat d'un altre dels objectius, feia tasques d'assessorament i control logístic d'una organització criminal dedicada al tràfic de drogues.
 

La implantació territorial era a escala comunitària, afectant les províncies de València i Alacant, amb investigats de diverses nacionalitats i indicis del tràfic de drogues amb destinació a altres països europeus i a escala nacional. Les investigacions van revelar l'ús d'estructures comercials fictícies per a simular el modus vivendi i els ingressos obtinguts per alguns dels objectius identificats.

 

De fet, el modus operandi era similar en les cèl·lules detectades, emprant individus estrangers com a arrendataris dels xalets o immobles, on posteriorment es realitzava el cultiu "indoor", o través de tercers, o empreses pantalla que subarrendaven els immobles, efectuant pagaments per endavant en efectiu i buscant ubicacions que, bé per l'allunyat i disseminat del lloc, o bé per trobar-se en urbanitzacions d'alt poder adquisitiu, passaven desapercebuts per a desenvolupar l'activitat delictiva.
 

Posteriorment, es va confirmar el trànsit internacional d'alguns dels identificats a països comunament relacionats com a punts de destinació europea del tràfic d'estupefaents, i la nacionalitat d'alguns dels investigats de l'organització criminal. Les cèl·lules identificades eren de
diverses nacionalitats: lituana, albanesa, italiana i espanyola.
 

Les nombroses col·laboracions internacionals amb Europol i els països d'origen dels investigats i detinguts han promogut un fluid intercanvi d'informació que encara roman obert, identificant comptes a l'estranger amb nombrosos fons, així com indicis per a la continuació de les investigacions als països de destinació (Lituània, Albània, Gran Bretanya, Holanda i Itàlia).
 

L'operació ha permés desmantellar una organització criminal dedicada al tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric, practicant la detenció de 16 persones, un investigat i cinc implicats que es troben en cerca. En total s'han realitzat set registres domiciliaris, en els quals s'ha confiscat: 3.885 plantes de marihuana, 65 quilograms de cabdells, 10,6 litres d'oli de marihuana, 88 grams d'haixix, una escopeta, un jupetí antibales, un vehicle, 10.781 euros en efectiu, nombrosa documentació, terminals de telefonia mòbil, ordinadors i tauletes, i
nombrós material per a al cultiu de les plantacions.
 

Els detinguts són 15 homes d'edats compreses entre els 19 i els 69 anys, i d'origen espanyol, italià, albanes i lituà, i una dona de 42 anys i d'origen espanyol. Se'ls atribueixen 13 delictes: delicte contra la salut pública, organització criminal, defraudació de fluid elèctric i tinença il·lícita d'armes. Els set registres practicats han tingut lloc en les següents localitats: Elx, Xiva, Llombai, Picassent i Torrent.
 

Les diligències han sigut entregades en els següents Jutjats: Fiscalia Provincial de València. Fiscalia Antidroga, Jutjat d'instrucció número dos de Requena, Jutjat d'instrucció número u de Picassent, Jutjat d'instrucció número dos de Picassent, Jutjat d'instrucció número tres de Torrent, Jutjat d'instrucció número u de Requena, Jutjat d'instrucció número quatre de Requena i Jutjat d'instrucció número tres de Picassent.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.83.87.94

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.