Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dissabte, 18 de Març del 2023

La Falla Sant Valerià recupera la històrica Europlá per la Nit del Foc

A les 23 h. en la nit de Sant Josep la falla dispararà una mascletà amb més de 1000 trons aeris en la seua apoteosi.l

La Falla Sant Valerià ha recuperat per a aquest exercici a una de les empreses històriques de la Plaça de l'Ajuntament de València. Es tracta de la Pirotècnia Europlá de Bèlgida que dispararà el pròxim 19 de març a les 23 h. una contundent mascletá. A les 23.30h. està prevista la cremà pels membres de Protecció Civil. 

 

Europlá realitzava els actes de la comissió Sant Valerià fa molts anys i per al present exercici la seua directiva va decidir recuperar a l'empresa de Bèlgida. Com no podia ser d'una altra forma, Europlá té previst realitzar una mascletá digna del seu nom i reputació, la qual s'estructurarà en quatre retencions amb un nodrit acompanyament aeri des del principi d'aquesta. El terratrémol, signatura distintiva del mateix Armengol, constarà de dos trams dobles. “Vaig ser el primer a introduir en la plaça de l'ajuntament de València el terratrémol doble, el qual realitza dues passades sobre la mateixa àrea; va ser tal l'èxit que posteriorment moltes empreses del sector van decidir replicar la tècnica; aqueix ha sigut part del nostre èxit sempre en les mascletaes”-assegura Armengol.

 

Com a colofó es dispararan ni més ni menys que un miler de trons aeris per a tancar el dia més assenyalat de les festes falleres de Torrent, que sens dubte serà un fermall d'or per al tancament del present exercici. Com a novetat enguany la mascletà es dispara en el carrer Germanies, des del carrer Azorín fins arribar al terratrèmol final en l'encreuament amb Sant Valerià.

 

Esta mascletà es pot després gràcies a l'ajuda dels patrocinadors que participen com ara: Pavicon, Red Piso, Juan Parada, Pintuas Jose Atienza, SBC Conforthogar, Pagan Administradores y Jesus Navarro.

 

La veterana empresa va realitzar la Nit del Foc del cap i casal en 2016, així com la mascletà del dia gran de les festes josefines a la ciutat del Túria. A partir d'aqueixa data, es va centrar en els mercats internacionals, abandonant el calendari oficial de la Junta Central Fallera de la capital. No obstant això, va decidir mantindre alguns contractes amb comissions falleres que mantenia durant la seua dilatada història. “Després de la Nit del Foc de 2016 decidim allunyar-nos dels trets del calendari oficial de València, i centrar-nos en la fabricació i exportació del nostre material. Hui dia exportem a una vintena de països de tot el món” -afig Salvador Armengol, fundador de l'empresa.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.222.182.105

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.