Divendres, 24 de Març del 2023

Actualitzada Divendres, 24 de Març del 2023 a les 15:12:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 16 de Març del 2023
FALLES 2023

La pòlvora trona a Torrent

Del 16 al 19 de març es dispararan 300 quilos de pòlvora

Junta Local fallera presenta les pirotècniques per a falles. El responsable de l’àrea de Festes, Paqual Martínez, va anunciar que les mascletaes es celebraran sense restriccions sanitàries i amb total normalitat en la plaça Bisbe Benlloch, al costat de l’edifici consistorial.

 

D’aquesta manera, el dia 16 de març disparada el 16 de març per la Pirotècnia Global Foc i comptarà amb 24’35kg de pólvora; per part seua, les dels dies 17 i 19 estaran a càrrec de la prestigiosa Pirotècnia Zarzoso, amb 48’39kg i 70’50kg de pólvora respectivament; mentre que la del dia 18 i la mascletà nocturna de la Nit del Foc seran disparades per la reconeguda Pirotècnia Germans Caballer, amb 29’08kg i 97’98kg cadascuna.

 

Després de tres anys durs on les falles no s’han pogut celebrar i si ho van fer varens er amb mesures i restriccions sanitàries degudes a la pandèmia. En 2023 les festes josefgines tornen al carrer amb tot el seu calendari faller i amb total normalitat .

 

Si hi ha una nit màgica, és l’anterior a la cremà. Després de la dansa a San José, que ja es porta realitzant diversos anys en la plaça de la Unió Musical, serà el moment de la pòlvora. Eixa nit el cel tornarà a omplir-se de llum i color.

 

Enguany els encarregats de dis parar la mascletà nocturna en la Nit del Foc són els Germans Caballer que prepararan un espectacle de foc i llum amb més de 97 quilos de pólvora que ompliran de llum la nit del 18 de març a la capital de l’Horta Sud. Però aquest 18 de març també és moment de visitar els monuments de la ciutat de Torrent abans de que es convertisquen en cendra la nit del 19 de març.

Comentari
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.239.6.58

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.