Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 14 de Març del 2023
CARMEN SOTO, CANDIDATA D'ESQUERRA UNIDA A L'AJUNTAMENT DE TORRENT

Soto: “Estem treballant amb Podem per aconseguir una confluència d’esquerres”

Soto reconeix que EU està oberta a parlar amb toteles les organitzacions i partits a l’esquerra del PSOE per poder parar l’avanç de l’extrema dreta

Carmen Soto és una jove compromesa amb la política des de fa temps, però va començar a militar dins del partit fa ara dos anys. Pertany al consell polític d’Esquerra Unida a Torrent i en el consell comarcal. Coordina l’àrea d’Igualtat del seu partit i l’àrea LGTB del País Valencià. Soto ha format part d’organitzacions polítiques i va ser voluntària en una ONG i pensa que l’única manera d’aconseguir canviar les coses és formar part d’un partit polític.

 

Com ha sigut el procés per aconseguir ser la candidata d’Esquerra Unida a Torrent? Dins del nostre partit es celebren primàries, vaig fer un pas endavant i ací estic.

 

Esquerra Unida va elegir València per iniciar la seua precampanya de cara a les autonòmiques i municipals. Ens anem a reunir tots els candidats de les autonomies i amb tots els candidats i candidates dels municipis de la València. D’aquesta cita eixirà tot el que volem fer tant a nivell macro i vore com traslladem aquestes idees als nostres municipis.

 

Entenc que el seu partit ja ha començat a preparar el que serà el seu programa electoral. Sí, estem ja treballant en el nostre programa i també estem mantenint reunions per arribar a acords en altres formacions polítiques de la localitat.

 

Aleshores, creu que s’ha aconseguirà per fi una confluència dels partits a l’esquerra del Partit Socialista en Torrent? Crec que anem per bon camí, desconec si aconseguirem unir a tota l’esquerra, però arribarem a un acord en alguns dels partits. Podem és un dels partits en el que ja s’està parlant i treballant per anar en confluència ací en Torrent. Hem treballat junts tota la militància i també estem treballant en un programa conjunt. El que queda pendent és vore el nom elegit, això és un tema que encara no està damunt de la taula. El nostre objectiu i el més important és aconseguir unir a quants partits millor, tota l’esquerra ha d’estar unida. Totes les organitzacions que vulguen parlar estem oberts.

 

En el cas que arribaren a tindre representació a l’Ajuntament de Torrent, donarien el seu vot al PSOE en el cas que siguera necessari? Caldria vore les circumstàncies primer. Però el que tenim clar és que no podem deixar avançar a l’extrema dreta i si es necessari imagine que sí, però nosaltres som una organització totalment horitzontal i l’última decisió ha de tindre-la la militància.

 

Una promesa del PSOE fa quatre anys encara no s’ha complit, què opina el seu partit de les polítiques animalistes dels socialistes en Torrent? Per a nosaltres el benestar animal és molt rellevant. Torrent és una ciutat molt gran i sempre hi ha abandonaments. Crec que ací en Torrent en aquest sentit estem molt endarrerits, tindre un refugi d’animals és clau i en altres poblacions ja compten amb aquest tipus d’infraestructures. No té cap sentit que encara estiga’m així.

 

Què opina EU del pla FICUS de Jesús Ros? Crec que aquest pla és una mena de pantalla. Quina necessitat hi ha de crear un pla per a una gestió que està fent el mateix ajuntament? Per què no es pot fer directament des de l’Ajuntament i que cada àrea done resposta a les necessitats que hi ha? No el veig clar i cap a la ciutadania tampoc

 

Finalment la gestió del servei de l’aigua continuarà sent una gestió mixta. No pot estar privatitzat un servei bàsic com aquest. I quan passa açò és es perden coses pel camí. Ara fa anys que no tenim dades sobre els nivells de contaminació de l’aigua i es deixaren de publicar en el punt més alt de contaminació. Nosaltres no sabem quina aigua estem consumint. Una vegada externalitzes un servei estàs perdent el control i estàs perdent molta informació. És una decisió molt roïna. És com el servei de la neteja, estem mantenint una estructura que podria ser nostra i assegurant-nos que els treballadors estigueren en unes condicions dignes i salaris que ara no tenen. saliris que ara no tenen.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.175.5.131

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.