Divendres, 24 de Març del 2023

Actualitzada Divendres, 24 de Març del 2023 a les 15:12:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 13 de Març del 2023
MOBILITAT

La Generalitat ofereix del 15 al 20 de març en Metrovalència servei 24 hores de metro i tramvia amb motiu de les Falles

Metrovalència ofereix servei ininterromput de metre i tramvia del 15 al 20 de març amb motiu de la celebració de les Falles i un ampli reforç en les línies de metro i tramvia al llarg de tota la jornada

La Generalitat reforçarà el transport públic els dies grans de Falles oferint 120 hores de servei continuat i ajustat a la programació de les festes en els principals destins de la xarxa. Es dóna la circumstància que enguany és la primera vegada que la Línia 10 (Alacant-Natzaret) té servei ordinari i especial en Falles, atés que es va posar en servei el maig de 2022 i que es converteix en el millor mitjà per a accedir a la zona dels Castells Artificials i la Nit del Foc.


A més, els dos caps de setmana de març previs als dies principals de Falles s'han previst reforços al migdia per les mascletaes, que també s'oferiran durant els dies principals de les festes, a més de la prolongació a les nits, prenent com a referència el servei nocturn previ a la pandèmia.

 

Atenció i seguretat
FGV també reforça l'atenció als viatgers i viatgeres amb la incorporació de més de 100 agents d'atenció al client en estacions i un considerable augment en la dotació de personal de seguretat.
 GV incorpora fins al dia 20 de març a 110 nous agents d'estació per a prestar servei en la xarxa de Metrovalència durant la celebració de les festes de Falles. Aquest personal ha sigut seleccionat de la Borsa de Treball d'Atenció al Client de l'empresa pública, després de superar les proves pertinents. Dels 110 nous treballadors i treballadores, 75 han sigut destinats a les línies de metro i 35 a les de tramvia.
 

En torns de mati, vesprada o nit, els 110 contractats i contractades, realitzen labors d'informació i atenció al client en estacions, preferentment en els vestíbuls, i si és necessari en les andanes, tant en els serveis ordinaris com extraordinaris que l'empresa pública programa per a les Falles en els dies assenyalats.

 

En matèria de seguretat, respecte a les Falles de 2019, abans de la pandèmia, el reforç que es posa en marxa enguany és un 20% superior sobre el reforç d'aquell any, sense tindre en compte la seguretat de la Línia 10 (Alacant-Natzaret), que no prestava servei llavors. Si es tinguera en compte, el percentatge s'elevaria al 40%.
Els citats reforços estan distribuïts del 4 al 20 de març, posant l'accent principalment en els dies, franges horàries i actes més importants de les Falles, com mascletaes, Ofrena i castells de focs artificials, segons les necessitats que necessite el servei a cada moment.
 

A més de l'esforç de personal realitzat per fGV, es compta amb el suport i col·laboració de diferents Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat, duent-se a terme la coordinació entre els diferents dispositius de cada entitat o institució, com es fa cada any, perquè les Falles se celebren dins de l'ambient més segur possible.

 

Modificacions del servei i recomanacions
En Falles cal tindre en compte que, per motius de seguretat, les estacions de Xàtiva i Colón romandran tancades de 12.30 a 14.30 hores els dies 16, 17, 18 i 19 de març. Es recomana aqueixos dies i a aqueixes hores que s'utilitzen les instal·lacions d'Àngel Guimerà, Plaça Espanya, Albereda i Bailèn, segons els orígens dels viatges. Com a recomanació addicional es recorda que està prohibit accedir amb globus, material pirotècnic i en determinats moments i trams de la xarxa subterranis amb bicicletes.

 

Desplaçaments més econòmics
La Generalitat afig als serveis especials, per segon any els títols de transport SUMA, amb els quals pots viatjar en Metrovalència, MetroBus, EMT i Renfe-Rodalia amb el mateix preu i una sola targeta i que des del 6 de març s'amplia a tot l'àmbit de rodalia de València i Castelló.
 

En aquestes Falles l'Abonament Jove Temporal permet viatjar de manera gratuïta en Metrobús, Metrovalència i EMT als menors de fins a 30 anys i es manté també la reducció del 50% en tots els títols multiviatge per a la resta d'usuaris.
 

Aquestes iniciatives de la Generalitat, a les quals encara es poden anar sumant més joves, té com a finalitat complir amb l'objectiu d'ajudar a una part de la població que depén molt del transport públic en el seu dia a dia, per la qual cosa permet reduir de manera molt efectiva les despeses de moltes famílies i combatre els efectes directes de la inflació en la butxaca dels ciutadans.
Neteja

Comentari
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.239.6.58

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.