Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 19:14:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 07 de Març del 2023

Torrent torna a 1923 per a celebrar el Centenari de la falla Cambrils

La jornada va posar fi a la programació cultural que celebra el centenari del primer esbós conservat d'una falla a Torrent

El passat diumenge, 5 de març de 2023, va ser un dia històric. Les falles de Torrent van tornar al passat per ficar punt final a la programació dels actes en honor al centenari de la falla Cambrils, la primera de la qual conservem un esbós a la ciutat. Des de novembre fins a març més de vint activitats culturals han omplit els casals amb xarrades, setmanes culturals, plantacions d'arbres, dansaes, desfilades i tallers infantils per difondre de manera lúdica esta efemèride. 
 

La jornada va començar a les 10.30'h. del matí amb un pasacarrer des de la Font dels Granotes fins al carrer Verge de l'Olivar (abans carrer Cambrils), on a continuació es va realitzar la plantà al tomb de la recreació del monument, obra de l'artista Fede Alonso i que és part de l'escena de la falla Sant Valerià, promotora de la idea junt amb la Comissió d'Estudis Fallers (Comfet), junta local i el consistori. 

 

Seguidament, les màximes representants falleres de Torrent, Anna Mora Miquel i Lorena González Andreu, juntament amb l'alcalde Jesús Ros i el regidor de Festes, José Pascual Martínez, van descobrir una placa commemorativa d'aquesta efemèride davant els fallers i falleres allí congregats.

 

Posteriorment es va celebrar un espectacle de ball ambientat en la dècada de 1920, de la qual data la falla Cambrils amb diferents estils i parelles. La sorpresa va ser un flash mob "Shin Sham" que van preparar els fallers. Les persones assistents van poder gaudir d'un arròs  amb fesols i naps, i com a colofó, va tindre lloc un corretraca, que va transportar als fallers i falleres a les primeres mascletaes de la ciutat. Tota la baixada del convent es va convetir en un riu de gent vestits amb la indumentària de l'època i van baixar corrent al ritme de la traca. 
 

En esta jornada es va realitzar també la  lectura dels premis de la Cavalcada del Ninot del dia anterior. 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.221.98.71

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.