Dilluns, 17 de Juny del 2024

Actualitzada Dilluns, 17 de Juny del 2024 a les 16:09:59 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 02 de Març del 2023
8 DE MARÇ

La Mancomunitat llança la campanya "Ho volem tot, per a totes" amb motiu del 8M

La campanya comarcal ha posat a la disposició dels ajuntaments de la comarca material didàctic per als centres educatius i tallers sobre menstruació lliure de tabús

La Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud ha llançat la campanya dirigida a la ciutadania "Ho volem tot, per a totes" per la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. L'entitat supramunicipal ha centrat la seua campanya en la confecció de material didàctic dirigit a l'alumnat dels centres educatius d'infantil i primària de la comarca i tallers sobre la menstruació lliure de tabús que seran impartits al llarg dels mesos de març i abril.

 

La unitat d'Igualtat de la Mancomunitat ha desenvolupat material didàctic amb diferents activitats per a fomentar i conscienciar sobre la igualtat entre dones i homes. El material està pensat per edats per a arribar a la major part de l'alumnat de la comarca possible. En ell s'inclouen diferents activitats per a realitzar en classe, material audiovisual, un joc de preguntes i exercicis per a reflexionar, entre altres propostes.

 

"Des de la Mancomunitat creiem que una de les claus per a aconseguir una societat igualitària és començar des de l'educació en els col·legis", ha afirmat Maribel Albalat, presidenta de la comissió d'Igualtat de la Mancomunitat de l'Horta Sud. Una altra de les principals iniciatives d'aquesta campanya és la realització de tallers sobre menstruació lliure de tabús dirigits a la població jove de la comarca i a les associacions locals de dones en particular, i a qualsevol usuari dels serveis d'Igualtat i Joventut dels municipis de l'Horta Sud en general. Els tallers tenen per objectiu abordar la invisibilització i estigmatització generalitzada del cicle menstrual.

 

El 8 de març se celebrarà un acte institucional en la seu de la Mancomunitat amb la lectura d'un manifest i amb la projecció d'un vídeo realitzat amb la participació de tots els municipis reivindicant el lema de la campanya, "Ho volem tot, per a totes". "Des de la unitat d'Igualtat de la Mancomunitat treballem en el suport a les polítiques d'igualtat dels ajuntaments de la comarca amb l'objectiu comú d'eliminar les desigualtats entre dones i homes", ha declarat Maribel Albalat.

 

La també alcaldessa de Paiporta ha afegit que l'objectiu de la Mancomunitat és "crear campanyes conjuntes amb els municipis o completar les de cada municipi amb tallers o material didàctic per a tindre un missatge més potent en l'àmbit comarcal".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.119.213.87

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.