Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 01 de Març del 2023
MEDI AMBIENT

1.028 famílies participen en el projecte de control del mosquit tigre en el Vedat

Els anàlisis constaten que les estratègies de control emprades han sigut eficaços, sent la combinació del tractament d'embornals i l'ovitrampa letal el mètode amb millors resultats

L'Ajuntament de Torrent ha donat a conéixer aquest matí els resultats del projecte NESCOTIGER, la investigació pionera a Europa en estratègies de control del mosquit tigre, que ha desenvolupat durant l'últim any juntament amb Inesfly Corporation i Laboratoris Lokimica, i amb el cofinançament de la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional, en les àrees residencials del Vedat, Colònia Blanca, el Mas de la Muntanyeta i Santa Apolonia.

 

El lloc triat per a l'ocasió ha sigut el local social de l'Associació de Veïns El Vedat, on han sigut presents l'alcalde Jesús Ros i el regidor responsable de l'àrea del Vedat, Raúl Claramonte, juntament amb els responsables de les empreses col·laboradores, per a exposar les conclusions de la investigació davant els mitjans de comunicació allí reunits.

 

El primer a prendre la paraula ha sigut l'alcalde Jesús Ros, qui ha volgut agrair "el ferm compromís de les més de 1.000 famílies torrentines que han participat en aquesta iniciativa, fent un seguiment actiu dels paranys, controlant l'estat de les mateixes o canviant-les quan ha sigut necessari, ja que sense la seua ajuda no podríem haver culminat amb èxit la investigació". A continuació, el regidor responsable de l'àrea del Vedat, Raúl Claramonte, ha remarcat que "ara hem de continuar treballant, ampliant el marc d'acció, per a fer arribar a més famílies els paranys i que el control del mosquit tigre siga encara més efectiu si cap".

 

I és que la participació ciutadana ha sigut fonamental en l'èxit del projecte, donada la necessitat d'emprendre actuacions tant en l'entorn públic com en el privat per a poder obtindre els resultats desitjats. En aquest aspecte, han col·laborat en el programa un total de 1.028 famílies torrentines, arribant a col·locar fins a 2.884 paranys en les zones privades de les àrees residencials anteriorment esmentades, la qual cosa ha permés recopilar les dades necessàries per a analitzar i establir la millor via d'acció contra aquest insecte.

 

Sobre aquest tema, l'experta en l'estudi de l'insecte i presidenta d'Inesfly Corporation, Pilar Mateo, ha explicat que "l'estratègia de control plantejada s'ha mostrat eficaç en el control del mosquit tigre, sent la combinació del tractament d'embornals i l'ovitrampa letal el mètode que millors resultats entomològics i de percepció ciutadana ha proporcionat". Per part seua, el tècnic d'Inesfly, Ignacio Gil, ha destacat que "un dels aspectes més positius del projecte ha sigut el gran aprenentatge que hem fet en l'àmbit operatiu, especialment quant a la comunicació, distribució i informació d'ús dels paranys".

 

Així mateix, el director tècnic de Lokimica, Rubén Bueno, ha incidit en el fet que "en la nostra experiència, per a reforçar els assoliments aconseguits, hem de continuar treballant en la següent estratègia de control: tractament inicial d'embornals de manera anual, desplegament de paranys i eines, monitoratge entomològic i pla d'educació i participació ciutadana".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.119.104.238

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.