Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dissabte, 25 de Febrer del 2023
FALLES

La Crida de Anna i Lorena desperta el Torrent faller sense cap mesures sanitaries

A les 20 hores va donar començament l’acte als peus de la torre amb un vídeo mapping homenatge als 50 números de El Granerer, la revista oficial de les falles.

La ciutat de Torrent va donar la benvinguda a les Falles amb el tradicional acte de la Crida. Acte que tornava a la normalitat i deixava darrere les mesures sanitàries. 

Anna Mora i Lorena González, fallera major i infantil van donar la benvinguda a una nova edició de les festes josefines davant els fallers del municipi. L'alcalde de la ciutat,  Jesús Ros, va fer lliurament de les claus de la ciutat
a les màximes representants de les festes falleres i va animar a tots a participar.

L'acte va comptar amb un vídeo mapping amb el qual es va fer un recorregut de la festa al voltant de les portades dels 50 Granerers que en l'edició de 2022 cumplia el seu 50 aniversari.
 

El discurs d'Anna va estar marcat per un recorregut pels tots els barris de Torrent amb ajuda de la seua cort que van nomenar grups de comissions per barris, incloent les seues pròpies. En el discurs també ha tingut paraules per l'igualat , la integració i les ganes de sentir la festa la carrer. 

 

Lorena González es va dirigir al món infantil i els va animar a compartir estes festes amb tots els xiquets. Les components de la cort d'honor també van dir unes paraules recordant els components fonamentals de la festa i la industria que es mou al voltant de la festa: artistes, indumentària, pòlvora, etc. I ha animat a tots els infantils a viure este moment com a únic. 

 

L'acte va ser interpretat en llenguatge de signes i es va tancar amb un espectacle pirotècnic a càrrec amb l'Himne de Torrent i el Regional.

 

Vestits emocionals 

Les falleres majors de Torrent han lluït per a la Crida vestits amb forta càrrega emocional, Anna i Lorena ens conten els secrets i les emocions contingudes dels símbols vestien.

 

Anna Mora Miquel porta el seu segon vestit amb un cosset nou de màniga llarga. Disseny clàssic del segle XIX reproduït per l'empresa Vives i Marí al 2021, es tracta d'un disseny de flors molt importants i florals amb pom estil pitxer i amb cintes clàssiques del seguisc XIX representats en l'orla. El fons és verd, com quan va ser de la cort infantil. El Dibuix és una obra d'art en sí mateixa, tret d'un simple Damasc el dissenyador reproduït flors, fulles i ornament amb una realitat i volum excepcionals, 16 colors de trama i una densitat de 110 fils per centímetre. Este vestit ha sigut confeccionat per la seua cosina Rosa Mora, les pintes són regal de les seues amigues i els adereços, regal de la seua cort d’honor. 

Lorena González Andreu estrena per a esta ocasió un vestit amb molta herència familiar Parlem del vestit que va lluir sa mare Lorena Andreu Guillen quan va ser fallera major de Torrent en 1996 i que també lluí en la seua Crida. Es tracta d’un brocatel de seda de la sèrie “Medallones”, de la firma Rafael Català i que té la curiositat que va ser bordat per Hijas de Carmen Esteve, un costum de les teles dels anys 90.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.19.56.45

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.