Dissabte, 15 de Juny del 2024

Actualitzada Divendres, 14 de Juny del 2024 a les 16:19:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 23 de Febrer del 2023
SANITAT

El CSIF denúncia agressions constants en les urgències extrahospitalàries de Torrent

A més el sindicat demana reforçar el servei del Punt d'Atenció Continuada amb més personal sanitari i més personal de seguretat davant l'augment de les agressions, tant físiques com verbals

El sindicat CSIF exigeix a Conselleria de Sanitat que reforce amb urgència el Punt d'Atenció Continuada (PAC) de Torrent amb més personal i amb vigilància de seguretat. La central sindical alerta del "col·lapse" que pateix, sobretot els caps de setmana, i del risc davant "agressions constants, tan verbals com fins i tot físiques".

 

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que en el PAC de Torrent, situat en centre de salut Torrent I, el personal "assisteix diàriament més de 200 urgències, que els diumenges i festius arriben a aconseguir les 400". Això ho realitzen en un context de "manca de facultatius i deplorables condicions laborals".
El sindicat continua relatant que un dels problemes més greus "el pateix la població infantil, que a causa de la insuficiència de pediatres en urgències no és atesa de manera adequada i comparteix sala amb adults que pateixen diverses patologies. L'espera es pot allargar fins a quatre hores".

 

La central sindical assenyala que, en aquest context, es produeixen "agressions constants al personal, sobretot verbals, encara que també físiques". En aquest últim sentit el sindicat ja va denunciar al juny del passat any que una pacient va bolcar una llitera, va trencar una vitrina i es va encarar, armada de cristalls, contra el personal d'Infermeria.

 

El sindicat considera la situació "insostenible" i exigeix amb urgència vigilància de seguretat en el recinte. CSIF lamenta que la direcció del departament de salut Hospital General de València, al qual està adscrit Torrent, "desatenga les denúncies realitzades davant el Comité de Seguretat i Salut i davant els serveis de prevenció" i continue sense dotar de seguretat les instal·lacions.

 

La central sindical recorda que el conseller de Sanitat es va comprometre dilluns passat, després de denunciar el sindicat una agressió física en el centre de salut el Raval, de Cullera, a implantar servei de seguretat en els recintes sanitaris. CSIF assenyala que en molts d'aquests centres, com el de Torrent, no poden esperar més.

 

El sindicat exigeix a la direcció del departament de salut que "contracte el personal mèdic necessari per a atendre adequadament les urgències" i insisteix a comptar amb "personal de seguretat les 24 hores per a protegir la integritat física del col·lectiu de treballadors del centre i dels mateixos usuaris que suporten també aquestes situacions de tensió".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.133.155.216

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.