Divendres, 18 de Octubre del 2024

Actualitzada Dijous, 17 de Octubre del 2024 a les 10:02:47 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 20 de Febrer del 2023
SANITAT

Dues infermeres per a 85.000 habitants en les urgències extrahospitalàries de Torrent

Intersindical Salut ha denunciat la falta de personal en el Punt d'Atenció Sanitari d'urgències del centre de Pintor Ribera

Les urgències extrahospitalàries del centre de salut del carrer Pintor Ribera estan saturades. Així ho denuncia Intersindical Salut davant la falta de personal que pateix aquest servei en la capital de l'Horta Sud. "Només disposen de dues infermeres o infermers per a donar cobertura a una ciutat de més de 85.000 habitants, la qual cosa provoca que molts ciutadans farts d'esperar acudisquen a l'Hospital General col·lapsant les Urgències de l'Hospital General".

 

Des del del sindicat recorden que els pacients en les urgències extrahospitalàries de Torrent tenen una mitjana d'espera de 3 hores, "Torrent no pot tindre només dues infermeres, perquè si hi ha una urgència domiciliària, el PAC es queda pràcticament sense personal demorant més l'espera als pacients" denuncien des de la Intersindical Salut.
 

El sindicat també ha volgut denunciar les instal·lacions en les quals treballen en el centre auxiliar del Vedat, "no es pot tindre un centre de salut en barracons, encara que estiguen ben condicionats no deixen de ser barracons i punt els professionals sanitaris i els pacients es mereixen instal·lacions dignes". En Intersindical Salut són conscients que conselleria té voluntat posar solució a aquests problemes, però que de moment, per les unes o les altres raons, no s'ha dut a terme les seues peticions.



El sindicat a més recorda que aquest problema "repercuteix en la sobrecàrrega assistencial, en l'atenció als usuaris, en l'organització i planificació d'agendes, desenvolupament d'activitats, en les substitucions del personal que falta que és reemplaçat pel mateix del centre i, per tant, un descoratjament entre els professionals, per no fer referència a la implementació de les activitats de prevenció i promoció que la conselleria estableix", apunten. Des d'Intersindical adverteixen que "els recursos humans han d'adequar-se a la nova realitat i recorden que els treballadors no han d'augmentar la seua càrrega laboral per a suplir la falta de personal".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.216.22.17

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.