Dimarts, 16 de Abril del 2024

Actualitzada Dilluns, 15 de Abril del 2024 a les 12:26:12 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 16 de Febrer del 2023
MEDI AMBIENT

La Brigada Forestal Permanent contínua amb el treball de prevenció d'incendis

L'objectiu d'aquestes actuacions és garantir l'adequada protecció del medi ambient i els recursos naturals

La Brigada Forestal Permanent de Torrent continua realitzant labors de prevenció d'incendis en les zones boscoses del Vedat i altres àrees forestals com la Serra Perenxisa, amb l'objectiu de garantir l'adequada protecció del medi ambient i els recursos naturals, així com dels veïns i veïnes de Torrent, davant el sorgiment d'una possible incidència. Així, en els últims dies la brigada, formada per un capatàs i un peó especialista, i supervisada per un tècnic de protecció mediambiental, ha incidit en la poda de la formació de matoll, el desbrossament i la tala de determinades seccions de l'arbratge, tant en vies com en el perímetre de parcel·les privades, per a garantir una protecció integral de la zona.



Sobre aquest tema, el delegat de l'àrea del Vedat, Raúl Claramonte, destaca que "els torrentins i les torrentines podem gaudir del nostre pulmó verd més viu i cura que mai gràcies a la labor de la Brigada Forestal Permanent, que treballa durant tot l'any per a conservar i protegir els nostres paratges naturals i evitar possibles danys per al nostre municipi i la nostra ciutadania".



En aquest aspecte, des de la seua posada en marxa el mes d'octubre de 2021, la Brigada Forestal ha intensificat en les àrees forestals i els llits dels barrancs, entre altres actuacions, els desbrossaments, les plantacions, la poda de formació i manteniment, l'eliminació de peus secs o malalts, les labors de fitació, el control de canyes o els tractaments contra plagues forestals, com la processionària.



Igualment, aquests equips també s'encarreguen del manteniment i adequació de les àrees recreatives i zones boscoses, amb la tala i la retirada d'arbratge danyat i en condicions de caiguda sobre infraestructures, vials o propietats privades en aplicació de les directives tècniques. A més de la conservació, adequació i neteja dels elements de senyalització de les senderes, o la poda de l'arbratge en altura.



Al marge dels serveis regulars anteriorment esmentats, la brigada "escomet de manera periòdica serveis extraordinaris d'urgència, atés que sempre hi ha una reguarda de guàrdia en la seu la brigada per a personar-se davant un possible avís, amb un temps estimat de resposta d'uns 30 minuts", tal com explica el regidor de Medi Ambient, José Francisco Arnau.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.138.138.144

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.