Dimarts, 16 de Abril del 2024

Actualitzada Dilluns, 15 de Abril del 2024 a les 12:26:12 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 14 de Febrer del 2023

Compromís torna a demanar que es publiquen les remuneracions de cinc regidors, entre les que es troben les seues.

Pau Alabajos: “Està documentat que portem demanant-ho des de fa quatre mesos sense cap resposta efectiva per part del regidor responsable de transparència”.

L’Ajuntament de Torrent retribueix cinc regidors mitjançant dietes mensuals per les assistències al Ple, a les Comissions Plenàries i, també, en el cas del govern, per la celebració de les Juntes de Govern setmanals.

 

Entre els regidors que perceben els seus emoluments d’aquesta manera hi ha el propi Alcalde, a més del regidor de Transparència -també del PSPV-, dos regidors del grup VOX i un regidor de Ciudadanos. En el cas de l’Alcalde les seues remuneracions mensuals no es fan públiques des del mes d’octubre de 2022, i respecte a la resta dels altres quatre regidors no s’ha publicat cap informació des de l’inici de la legislatura.


El cost municipal de les assistències és de 485€ per cada sessió Plenària i també per cadascuna de les reunions de la Junta de Govern, així com 230€ per assistència a les Comissions plenàries.

 

Des de Compromís s’ha demanat insistentment al regidorresponsable de transparència, el socialista Andrés Campos, que publique aquest tipus de remuneracions en la pàgina web de l’Ajuntament, tal i com també es registren la de la resta de regidors i regidores de la Corporació Local. Aquesta petició es va cursar per escrit al novembre del passat 2022, encara que de manera verbal venia demanant-se anteriorment tant en les juntes de portaveus prèvies al Ple com a les pròpies sessions plenàries, ha explicat el seu portaveu Pau Alabajos. Campos a més de percebre aquestes remuneracions municipals té el seu propi sou mensual com a diputat provincial per València.

 

Finalment, Alabajos ha recordat que com a mínim se celebren mensualment un Ple, una Junta de Govern Local cada setmana i quatre Comissions Informatives. A més a més, també es convoquen anualment vàries sessions de la Comissió Especial de Comptes amb motiu de l’aprovació de la Comptabilitat. Per tant, en la seua opinió, és necessari conéixer la despesa total dels òrgans de govern desglossada per cada regidor i regidora: “més encara si atenem al fet que aquest tipus de remuneracions per dietes tampoc no són publicades ni hi figuren en la informació desglossada de la Plantilla de Personal que cada any s’inclou com a part de l’expedient d’elaboració dels pressupostos locals de l’Ajuntament de Torrent, a diferència de la resta de regidors, regidores i del personal eventual que sí s’arrepleguen de manera individualitzada i detallada per cada concepte retributiu que perceben”, ha conclòs.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
52.14.0.24

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.