Dilluns, 17 de Juny del 2024

Actualitzada Divendres, 14 de Juny del 2024 a les 16:19:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 08 de Febrer del 2023
POLÍTICA

Jesús Ros confirma la seua candidatura com a alcalde de Torrent per huitena vegada

L'actual alcalde socialista, que no havia anunciat la seua reelecció abans del procés de primàries, ha fet pública ara davant la premsa la seua intenció de presentar-se de nou

No hi ha set sense huit ha hagut de pensar Jesús Ros. El veterà líder socialista, que compleix este any 69 anys, ha anunciat en roda de premsa que es tornarà a presentar a les eleccions municipals per a enfrontar-se a Amparo Folgado per l'alcaldia de Torrent. L'alcalde de Torrent era l'únic dels 43 municipis de les comarques de l'Horta que es resistia a confirmar si continuaria, a pesar que s'havia passat el termini de les primàries locals del seu partit per a candidats alternatius.
 
D'aquesta manera, es tornarà a repetir al maig de 2023 el duel entre Ros i Folgado, un duel en el qual el primer ha aconseguit governar en totes dues ocasions malgrat no ser el més votat en 2015, però que en 2019 es va imposar per ampli avantatge per a fer-se amb l'alcaldia. 
 
Ros ha confessat que finalment ha decidit continuar per la quantitat de projectes posats en marxa i “el seu compromís amb la ciutadania de tornar a modernitzar la ciutat, i la major part es farà en la pròxima legislatura", en referència al pla Ficus. El líder socialista ha dit que li abellia “continuar treballant pel poble i molta gent me'l demana. És molta la gent que m'ho ha demanat, he vist l'afecte de la gent. És un al·licient i és molt difícil dir que no", ha comentat. 
 
L'ALCALDE AMB MÉS MANDATS MUNICIPALS DE L'ÈPOCA DEMOCRÀTICA
Dir la paraula alcalde a Torrent, és associar-la al nom de Jesús Ros. De fet ha sigut alcalde durant 25 anys, 17 durant la seua primera etapa des de 1987 a 2004 quan va dimitir un any després d'eleccions per a deixar pas al socialista Josep Bresó; i 8 en la seua etapa 2015-2023, quan va tornar després de véncer en primàries a l'actual portaveu municipal Andrés Campos. Des de llavors segueix com a alcalde després d'un primer acord d'investidura amb Compromís i una segona coalició amb Ciutadans. 
 
El motiu de la no confirmació de Ros abans del procés de primàries ha fet créixer les especulacions sobre la seua renúncia per a deixar pas, i que en lloc de primàries hi haguera un dedazo sobre un successor o successora. Ha sonat el nom l'actual director i exconcejal d'Apunt, Alfred Costa, la diputada autonòmica Trini Castelló, i el portaveu del govern local i diputat provincial Andrés Campos. La decisió finalment s'ha fet pública poc després que s'haja conegut la intenció de Costa de repetir en la televisió autonòmica. 
 
TOTA UNA VIDA LLIGADA A la POLÍTICA
Jesús Ros va nàixer a Torrent en 1954, en l'històric carrer dels Sants Patrons o carrer del Ganao”, en el si d'una família dedicada a les labors agrícoles. Està casat i té dos fills. Sent molt jove inicia la seua vida laboral en la Caixa d'Estalvis de Torrent on, passant per tots els nivells, aconsegueix les prefectures de les Oficines de Godelleta i de Xirivella.
 
En els seus inicis va ser militant de la Va unir Democràtica del País Valencià fins a l'any 1977. Militant a partir d'aquell moment de de el PSPV-PSOE, en la candidatura del qual va ser triat regidor de l'Ajuntament de Torrent en les eleccions municipals de 1983 i a continuació elegit Diputat de Cultura en la Diputació Provincial de València. L'any 1987 va succeir a a el socialista Rafael Marín
 
Des de llavors ha estat sempre lligat al món de la política com a alcalde, diputat provincial i també en Les Corts, on durant aquest període va presidir la Comissió d'Economia, Pressupostos i Hisenda (1999-2011).
Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.15.229.161

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.