Dissabte, 27 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 31 de Gener del 2023

L’Ajuntament no recorre la sanció de 12.500€ per mala qualitat de l’aigua en uns disseminats

Xavier Martí (Compromís): “Els nuclis disseminats i urbanitzacions són considerats urbans pel que fa al pagament d’impostos però rústics si ens referim a rebre els serveis públics corresponents”.

L’ajuntament ha estat novament sancionat per la insalubritat de l’aigua als habitatges disseminats de Torrent, en concret en l’anomenat pel Pla General com a Torrent-12, on el subministrament per part d’un privat no era apte per al consum humà, imposant-se finalment una multa de 12.500€ per part de la Conselleria de Sanitat.

 

Aquest cas és especialment important perquè no s’ha recorregut la sanció, tipificada com a greu per la Direcció Territorial de Sanitat, que depén de la Conselleria de Sanitat, i per tant l’ens local admet la seua culpabilitat. Des de Compromís es critica que el Govern municipal continue emetent rebuts d’IBI urbà en urbanitzacions i disseminats que no disposen d’aigua ni clavegueram, és a dir d’aquells serveis públics bàsics que hauria d’oferir l’Ajuntament de Torrent, mitjançant Aigües de l’Horta, a la població resident afectada.

 

A més, la Direcció Territorial va manifestar en la seua Resolució que: “En relación con los abastecimientos de Torrent-12, no se han llevado a cabo medidascorrectoras viables y adecuadas para assegurar que el agua subministrada sea apta para el consumo humano”.

 

L’ajuntament va demanar al jutjat contenciós administratiu nº1 de València la suspensió de la sanció imposada per la Conselleria de Sanitat, però aquesta pretensió ha estat rebutjada per la Magistrada, advertint que: “se imponen costas al actor cuyas pretensioneshan sido totalmente desestimadas”.

 

Per al representant de Compromís al Consell d’Administració d’Aigües de l’Horta, Xavier Martí, plou sobre banyat, explicant que: “és una actitud sistemàtica i viciada per part del govern municipal cobrar impostos a veïns i veïnes que estan totalment abandonats si ens referim a serveis públics bàsics com l’aigua i el clavegueram, a més de ser molt deficientsen altres com la ubicació de contenidors i la presència policial fora del casc urbà, entre els més destacats”.

 

Finalment, Martí explica que aquesta situació, on la justícia dóna la raó als veïns i veïnes afectades “ja s’ha produït en altres casos com Monte-Hermoso, tenint en compte que el veïnat va reclamar la canalització d’aigua potable, guanyant finalment el judici contra l’ajuntament en l’any 2005, tot i que encara no disposen del subministrament en estar la canalització aturada a les portes de la urbanització; també al barri del Pantà l’ajuntament hagué de conduir gratuïtament l’aigua des del Polígon Mas del Jutge després de dècades cobrant-los l’IBI com a urbà”. 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.119.118.99

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.