Dilluns, 17 de Juny del 2024

Actualitzada Dilluns, 17 de Juny del 2024 a les 16:09:59 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 30 de Gener del 2023
MÚSICA

El festival Brassurround Torrent celebra el 40 aniversari de la JONDE

Serà el dia 3 de febrer amb el concert d'obertura en el qual l'agrupació de metalls i percussió de la JONDE actuarà al costat del quintet de vent-metall Spanish Brass, dirigits per Joseph Alessi, trombó solista de l'Orquestra Filharmònica de Nova York

El Festival Brassurround Torrent celebra en la seua XVI edició el 40é aniversari de la Jove Orquestra Nacional d'Espanya. Serà el dia 3 de febrer amb el concert d'obertura en el qual l'agrupació de metalls i percussió de la JONDE actuarà al costat del quintet de vent-metall Spanish Brass, dirigits per Joseph Alessi, trombó solista de l'Orquestra Filharmònica de Nova York (USA).

 

No és casualitat que el festival celebre aquest aniversari, ja que els directors artístics d'aquest, Spanish Brass, es van formar en el si de la JONDE en 1989. Pels faristols d'aquesta jove orquestra, pertanyent a l'INAEM i creada en 1983 per a formar al més alt nivell a músics espanyols en l'etapa prèvia a l'exercici de la seua professió, han passat alguns dels músics espanyols de major projecció internacional.

 

XVI edició del Brassurround Torrent
Aquesta edició del festival compta a més amb altres dos concerts. El protagonitzat pels professors del festival: Luis González, Germán Asensi, José F. Fortea i Carlos Gil al costat de la Banda Cercle Catòlic de Torrent, dirigits per Francisco Zacarés, el dia 4 de febrer. I el concert de clausura, que tindrà lloc el diumenge 5 de febrer, porta per títol Gòspel Brass, i serà a càrrec de Spanish Brass, el Barcelona Gòspel Messengers i el bateria Juanjo Garcerá, dirigits per Ramon Escalé. Tots ells tindran lloc en l'Auditori de Torrent.

 

En paral·lel als concerts, al llarg dels tres dies que dura el festival, es realitzaran classes magistrals, tallers i exposicions d'instruments a la Casa Pares Dominics de Torrent. Els professors d'aquesta edició són els trompetistes Germán Asensi, professor solista de l'Orquestra Simfònica d'RTVE i professor en el CSKG; Luis González, professor del Centre Superior de Música del País Basc "Musikene"; Carlos Benetó, membre de Spanish Brass, i Juanjo Serna, membre de Spanish Brass.

 

En la trompa, José F. Fortea, solista de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, i Manolo Pérez, membre de Spanish Brass. En el trombó, Joseph Alessi, trombó solista de la Filharmònica de Nova York i professor de la Juilliard School (els EUA); Carlos Gil, professor del CPM "José Iturbi" de València; Félix García Peñarrubia, professor Solista de la Banda Municipal de Castelló, i Inda Bonet, membre de Spanish Brass.

 

I en la tuba i el bombardí, Pablo Fernández, professor de l'ESMUC (Barcelona) i de la Royal Academy of Music in Aarhus (Dinamarca), i Sergio Finca, membre de Spanish Brass A més, hi haurà un taller de lutería i posada a punt de l'instrument a càrrec de Wílmer Ramírez. Com des dels seus inicis, el Festival Brassurround Torrent està patrocinat per l'Ajuntament de Torrent i els concerts s'engloben dins de la programació de l'Auditori de Torrent.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
100.28.2.72

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.