Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 30 de Gener del 2023
TRADICIONS

Torrent calfa motors per a Sant Blai

La capital de l'Horta Sud va celebrar aquest diumenge 29 de gener la tradicional Passejà del Guió amb els quasi 50 clavaris i clavariesses d'enguany

Torrent ja calfa motors per a celebrar Sant Blai. La capital de l'Horta Sud celebrà aquest diumenge 29 de gener la tradicional Passejà del Guió amb la participació dels prop de 50 clavaris i clavariesses d'enguany. Després de 3 anys de restriccions sanitàries degudes a la pandèmia, torna una de les festes més tradicions i multitudinàries de Torrent.

 

L'agenda festiva va començar aquest diumenge amb la Passejà del Guió, un dels actes més emotius en la qual els clavaris i clavariesses reben la medalla del sant. Després de la celebració religiosa ixen en cercavila pel barri de l'Ermita repartint caramels entre el públic que els acompanya.
 

I al costat de la part més festiva i religiosa està la part gastronòmica. I per a poder mantindre la tradició el grup de dones que conformen la confraria en honor al sant es reuneixen en el forn de L'Ermita per a elaborar els "santblaiets" uns dolços realitzats de manera artesanal a base de farina, sucre, oli i aiguardent que després es venen a les portes de la parròquia cada 3 de febrer.
 

"Després de tres anys hi ha moltes ganes de reunir-nos, de veure'ns i de poder celebrar aquesta tradició. Ens agrada ajuntar-nos i gaudir" compta Mª Carmen Alejos, presidenta de la confraria.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.84.231.140

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.