Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 24 de Gener del 2023
ENTREVISTA JESÚS ROS, ALCALDE DE TORRENT DEL PSPV-PSOE

Ros: “El Pla FICUS és el projecte més important que s’ha elaborat en Torrent en anys”

Ros acusa l’oposició d’estar lluny de la realitat i de no donar suport a un pla que aglutina projectes d’altres administracions com ara la Unió Europea

Afaltadeferoficiallaseuacandidatura a les pròximes eleccions locals, parlem amb l’alcalde, Jesús Ros, de l’actualitat torrentina. Arribà a la segona planta de l’Ajuntament en 2015 gràcies a un pacte entre les forces d’esquerres, va guanyar les passades eleccions i enfronta la recta final de la segona legislatura després de tornar a la política local en l’any 2015.

 

Enfilem la recta final d’una legislatura complicada. Digam que a sigut atípica per la poca activitat cívica i de poca activitat al carrer el que ha ajudat al fet que aquest ajuntament planifica i repense quin futur volem per a Torrent.

 

Encara té ganes de continuar en la primera línia? He de dir que tinc més ganes que mai de seguir treballant. Crec que hem fet una bona tasca i com diuen els savis, per a collir cal sembrar i honestament crec que en aquesta legislatura hem sigut capaços de sembrar al costat de la gent, que és el realment important i això és el que he trobat a faltar en algun grup polític de l’ajuntament, però a vore qui cull.

 

Quan va fer oficial la seua candidatura? Dins del partit tenim una data i serà a finals de febrer, principis de març quan presentem la candidatura en el seu conjunt.

 

Ha començat l’any amb el pressupost aprovat només amb els vots de l’equip de govern. Sí, però com ha sigut habitual aquests anys. És un document que marca les línies a seguir i afortunadament nosaltres tenim les inversions planificades de forma escalonada i és un document on donem suport a les iniciatives socials.

 

Eixes inversions escalonades, estan recollides en el Pla FICUS, podríem dir que és el pla més ambiciós de Jesús Ros en aquests últims anys? Crec que és el document més important que s’ha elaborat com a tal perquè és un pla que arreplegue tota classe de projectes fins a 2025 i el més important finançat des del primer moment, no són promeses sinó una realitat.

 

És un pla que ha sigut i és molt criticat per tota l’oposició. A voltes l’oposició no se situa. I la veritat és que estan molt lluny de la realitat i molt lluny de les necessitats dels nostres veïns i veïnes. Però és de torpor política no votar un pla on el 80 per cent de les inversions són finançades i aprovades per altres institucions com ara la Diputació, la Generalitat, el Govern d’Espanya i la Unió Europea. Així i tot podem vore ja com algunes obres del pla ja s’han executat el primer any i ara en febrer informarem els veïns i veïnes, enviant un document a cada casa, perquè sàpiguen en quin moment estan cadascuna de les obres.

 

L’oposició ha criticat molt durament la falta de neteja en els carrers. Les xifres parlen per si mateixes i hem millorat el servei. Pot ser que en moments puntuals es pot tindre altra sensació, per la qual cosa modificarem el servei d’arreplegada de mobles. A més estem treballant en el nou contracte de neteja on ja s’ha aprovat el plec de condicions. Canviarem tots els vehicles i els contenidors i començarem una campanya de conscienciació. No està la ciutat més neta perquè ens gastem més diners, sinó perquè ens gastem els diners i tots col·laborem.

 

També ha sigut una constant les crítiques per la falta de seguretat. Doncs no sé com pots ser perquè tots els delictes si comparem les dades del 2019, del 2021 i del 2022 tots els delictes catalogats pel Ministeri de l’Interior estan per davall dels que es produïren en l’any 2013 i 2014. Si al final la percepció que u mateix vol tindre és la que vol traslladar a la gent i si tot el favor que li fa a la seua ciutat és donar sempre posicions negatives… Jo estic esperant des d’una part de l’oposició que alguna volta parlen bé del seu poble que un moment determinat governaren, allà cadascú en la seua forma de fer política. Hi ha delinqüència, a per ella. A més he de dir que quan entren els nous agents locals crearem una policia cívica que s’encarregaran de fer complir les normes d’urbanitat i de convivència.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.201.131.213

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.