Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 24 de Gener del 2023

Gener finalitza amb el ballet del Llac dels Cignes i el teatre de l’obra “Descarados”

El Ballet de Kíev amb Ana Sophia Schelller com directora artística visita Torrent amb un clàssic de la dansa a més d’una versió molt espanyola d’una obra de Dario Fo

L’Auditori presenta per acabar gener amb ballet i teatre. Comença amb “Descarados” el dissabte 28 de gener. Una versió molt espanyola d’una obra de Dario Fo. Després de l’èxit de “Pels pèls”, la seua primera col·laboració, L´OmImprebís i Olympia Metropolitana s’uneixen de nou per a posar en escena una de les obres més delirants del Premi Nobel de Literatura Dario Fo.

 

L’intent de segrest d’una alta personalitat de la societat espanyola i la confusió d’aquest amb un dels seus empleats generen tot tipus de malentesos i provoquen situacions que ens fan morir del riure. Una sàtira de la nostra societat que posa al descobert els tripijocs de la política, els jutges, les empreses de l’IBEX 35, la policia, les clavegueres de l’Estat i... fins de la medicina! Tot amb la ironia i l’humor del gran mestre italià de la Comèdia de l’Art. El repartiment de “Pels pèls” repeteix al complet, dirigits de nou per Santiago Sánchez, per a encarnar a tota la col·lecció de “Descarados” dels nostres dies.

 

Al dia següent el Ballet de Kiev presenta el “Llac dels Cignes”. Corria l’any 2017 quan el famós ballarí solista del Teatre de l’Òpera de Kíev, Viktor Ishchuk, aconsegueix realitzar un somni llargament cultivat, la creació d’una companyia estable i jove, que reunira les estreles més prominents de tota Ucraïna i pogueren presentar al món el talent, el mestratge i la professionalitat dels artistes d’aquell país. Entre els seus membres, el Ballet de Kíev, compta amb diversos dels solistes del Teatre d’Òpera i Ballet de Kíev.

 

Les seues primeres representacions aconsegueixen el suport dels principals noms de l’escena ucraïnesa i immediatament són convidats pels teatres mes importants mundials, havent realitzat des de llavors més de 500 actuacions. Les nombroses gires realitzades li han portat a recórrer els millors escenaris de Suïssa, Alemanya, França, Polònia, Croàcia, la Xina, Ucraïna, Mexico i un llarg etc.

 

El Ballet de Kíev amb Ana Sophia Schelller com directora artística, es presenta per primera vegada a Espanya en 2022, un any que quedarà marcat en la memòria de tots nosaltres amb la tinta roja que descriu la tragèdia que estem vivint tothom, especialment per als artistes de ballet que un dia abans es preparaven per a eixir a escena davant un teatre ple. La carrera d’Ana Sophia Scheller s’uneix al Teatre de l’Òpera de Kíev en 2019 i des de llavors les seues aparicions en escena, així com la seua iniciativa artística, sempre conjuminant els principals valors de la dansa amb les persones que conformen el seu entorn, van deixar una profunda petjada.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.189.177

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.