Dimarts, 23 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 11:39:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 20 de Gener del 2023
SANITAT

11 mesos per a ser atés per un especialista de Sants Patrons

Els mateixos treballadors del centre reconeixen que estan donant cites per a finals de novembre en ple mes de gener

11 mesos, aquests són els mesos que un pacient de Sants patrons ha d'esperar per a ser atés per un especialista del centre sanitari de Torrent. Llosa propis treballadors del centre reconeixen que estan donant cites per a finals de novembre en ple mes de gener, "per la qual cosa en uns dies començarem a donar cites per a 2024, una vergonya" afirma un treballador del taulell de cites de Sants Patrons.



També l'atenció primària està a la vora de l'abisme. En els centres de salut de Torrent els pacients esperen a ser atesos pel seu metge de capçalera des que demana cita, mes i mig després, o 20 dies en el millor dels casos. Els metges d'atenció primària estan desbordats, "són les 14.30 ja i tinc que pendents 21 consultes telefòniques" reconeix un metge de capçalera del centre de salut del carrer Xirivella que acaba de treballar a les 15.00. Això provoca que els pacients recórreguen a les urgències hospitalàries per a ser atesos col·lapsant aquest servei. Sobretot l'Hospital general que ja està col·lapsat i desbordat des de fa setmanes.
 

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que la gravetat de la situació per l'increment de pacients i la falta de mitjans per a atendre'ls es trasllada a tota la sanitat valenciana. La central sindical recorda que està reivindicant des de fa temps la creació d'11.000 places estructurals en el sistema sanitari valencià per a poder atendre la demanda, igual que un pla d'actuacions per a previndre el risc constant d'agressions. En aquesta línia, CSIF lamenta que Conselleria no haja abordat aquestes dues qüestions i que s'haja arribat a l'actual situació, amb un increment de virus respiratoris i sense una planificació.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.15.221.67

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.