Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 18 de Gener del 2023
ASSOCIACIONS

La Mancomunitat inaugura les jornades "Have your say" per a promoure la participació ciutadana

El projecte, emmarcat en la convocatòria "Ciutadans, Igualtat, Drets i Valors", té com a objectiu principal explorar com la crisi de la COVID-19 ha afectat el debat democràtic i el gaudi dels drets fonamentals

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha inaugurat aquest matí el projecte europeu "Have your say" amb unes jornades internacionals per a fomentar la participació de la ciutadania en la presa de decisions. Les jornades, que se celebraran en la sala d'actes de la Mancomunitat de l'Horta Sud entre hui i demà, tenen l'finalitat fonamental de conéixer com la crisi de la pandèmia de la COVID-19 ha influït en el debat democràtic i els drets fonamentals de les persones.


L'esdeveniment compta amb la presència d'experts en la participació ciutadana procedents de Polònia, Bulgària, Croàcia i Alemanya. Aquest és el primer de les trobades del projecte que tindrà una duració de 15 mesos en què es faran diferents visites als països dels socis participants.


En aquesta primera cita es duran a terme ponències i xarrades en les quals participaran el president de la comissió d'Assumptes Europeus de la Mancomunitat de l'Horta Sud Bartolomé Nofuentes, la Fundació Horta Sud, representants de municipis de la comarca i les organitzacions participants en el projecte, The Polish Robert Schuman Foundation, Democracy International e.V. d'Alemanya, The European Information Centre de Bulgària i l'Europe House Slavonski Brod de Croàcia que compartiran experiències i eines sobre participació ciutadana.

 


L'objectiu del projecte europeu "Have your say", inclòs en la convocatòria de "Ciutadans, Igualtat, Drets i Valors" i dotat amb 92.500 euros, és compartir enfocaments i eines democràtiques amb la finalitat d'empoderar a la ciutadania amb informació i d'aquesta manera que siguen capaces de prendre decisions informades i identificar la desinformació.

 

En particular, es desitja promoure un coneixement en les eines digitals i així aconseguir una alfabetització mediàtica que capacite a la ciutadania i impulse la participació ciutadana i la seua implicació en les decisions democràtiques. A més, durant les jornades es presentaran diferents eines de transparència i govern obert a través de la representació de regidors, empreses privades i societat civil.

 

"Considerem fonamental la participació en aquests projectes perquè volem formar a una ciutadania capaç d'alçar la seua veu i de prendre les seues pròpies decisions", ha afirmat Bartolomé Nofuentes, president de la comissió d'Assumptes Europeus de la Mancomunitat de l'Horta Sud.


A més, en la línia de la promoció turística de la comarca que està duent a terme la Mancomunitat de l'Horta Sud, s'ha convidat als representants dels socis europeus del projecte a conéixer l'Horta Sud. En aqueix sentit, el president de la Mancomunitat, José Cabanes ha afegit que és un "plaer rebre als socis del projecte i poder mostrar-los tota la riquesa de la nostra comarca. Els projectes europeus d'aquest tipus són també una oportunitat per a continuar internacionalitzant la nostra marca turística".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.188.108.54

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.