Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 18 de Gener del 2023

Ros afirma que el 76 % del Pla FICUS està ja executat o en procés administratiu

De les 68 actuacions que recull aquest pla 13 ja estan finalitzades, 10 en ple desenvolupament, 23 amb el projecte ja contractat i 6 en fase de licitació, segons dades de l'equip de govern

L'alcalde Jesús Ros ha fet balanç del primer any del Pla FICUS. Segons el màxim edil, el 76 % d'aquest pla està ja executat o en procés administratiu. Segons les dades oferides per l'equip de govern, de les 68 actuacions que recull aquest pla 13 ja estan finalitzades, 10 en ple desenvolupament, 23 amb el projecte ja contractat i 6 en fase de licitació. "Amb el Pla Ficus consolidem un model de ciutat que respon a les necessitats dels torrentins i torrentines amb una major capacitat de recursos i serveis", destaca l'alcalde Jesús Ros, qui també remarca que "és un projecte que construeix el present i el futur de Torrent, amb l'objectiu d'oferir als nostres veïns i veïnes una ciutat més moderna, amable, accessible i sostenible".

 


Així, dins del 'Pla d'Infraestructures Cíviques' ja s'ha finalitzat l'habilitació del Punt d'Encontre Familiar en el nucli urbà, la implantació del servei de ressonància en el Centre d'Especialitats de Sants Patrons, el nou clos perimetral del Poliesportiu Anabel Medina i les obres del local on se situarà l'Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària, entre altres. Mentre que prossegueixen els treballs per a l'obertura del Centre de Salut Torrent III, situat en Parc Central, amb previsió de finalitzar en els pròxims mesos.

 

D'altra banda, es troben en l'etapa final del procés administratiu el projecte del Palau de Justícia, les zones verdes dels carrers Campoamor i 9 d'octubre, l'ampliació de l'escut antiincendis del Vedat o l'edifici per a lloguer jove en la plaça de Marquesat, i en els últims dies s'han incorporat quatre importants actuacions de renovació dels centres educatius Antonio Machado, el Molí, Mare de Déu del Roser i Lope de Vega.

 

El "Pla d'Impuls Urbà" és el segon dels elements que configuren aquest document i integra les principals intervencions en matèria d'urbanització i renovació de l'entorn urbà. En aquest aspecte, ja han conclòs els treballs del nou pont del Safranar que connecta amb el corredor comarcal, i s'estan executant les obres de la III fase del projecte de Reurbanització de l'Alter i de la rotonda del Carrer Lepant. Respecte al nou barri de Parc Central III, el projecte ja ha sigut contractat i encara l'última fase del procés administratiu, igual que la rotonda del Mas del Jutge.

 

El 'Pla 200.000' i el 'Pla 10k' són dos dels elements centrals de l'estratègia d'inversions 2022-2025 que més avanços han experimentat, amb treballs ja finalitzats als carrers Sis de desembre, Germanies, Tirant lo Blanc, Pare Méndez, Gabriela Mistral, Granerers, Miguel Servet, Mare de Déu de la Soletat o Sant Joan Baptista, entre molts altres punts de la ciutat als quals s'estan estenent setmana rere setmana.

 

Finalment, el "Pla d'espais urbans d'estacionament" avança amb l'habilitació d'un pàrquing públic gratuït al carrer Sant Just i la millora dels pàrquings públics dels carrers 9 d'octubre i Músic José Ortí Soriano, i ja es treballa en la tramitació d'altres dos espais en Sant Lluís Bertran i Verge de l'Asunción.

 

Altres projectes importants que milloraran la vida dels torrentins i torrentines seran les actuacions en matèria de proveïment d'aigua potable i clavegueram, destacant la posada en marxa de la construcció d'una planta desnitrificadora per al tractament d'aigües en Calicanto o el nou punt d'enganxament i subministració d'aigua potable que creuarà el bypass, encara en fase de licitació.

 

Cal destacar que, pròximament, s'enviarà a totes les llars de Torrent un document actualitzat de les actuacions del Pla FICUS, perquè la ciutadania puga conéixer de primera mà l'estat dels projectes i, així, fer un seguiment d'aquests.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.141.24.134

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.